4. října 2023 13:50
Adam Vala

Nejdrsnější seriál roku má výborné recenze. Nová superhrdinská jízda nadchla kritiky i diváky

Necenzurovaný trailer seriálu Gen V

Spin-off slavného seriálu se těší skvělým prvním reakcím. Tyhle superhrdiny u Marvelu ani DC nenajdete.

Chybí vám v televizi pořádná dávka superhrdinské brutality, jakou nabízel jenom seriál The Boys? Pak jste nejspíš zaznamenali, že před pár dny dorazil na internet jeho mladší bratříček Gen V odehrávající se ve stejném univerzu. No a pokud jste to nezaregistrovali nebo ani jedno neznáte, ale jenom hledáte kvalitní nové superhrdinské drama, pak stejně nastražte uši a oči. Podle prvních ohlasů se totiž jedná o jednu z nejlepších novinek roku!

Gen V, jenž vypráví o superhrdinské univerzitě, se totiž v současnosti chlubí na agregátoru Rotten Tomatoes parádním skóre 95 % pozitivních recenzí (při průměrném hodnocení 7,5/10) a 78 % pozitivních diváckých reakcí (s průměrným skóre 4/5 hvězd). Na domácí ČSFD pak mají první tři epizody 76 %, a na serveru Metacritic pro změnu 73 %. A co konkrétně se chválí?

Tak především drsná stylizace zahrnující hektolitry krve, brutální smrti i černý humor. Pod tímto typickým nánosem ale podle všeho leží příběh, jenž má srdce, hlavu i patu, je inteligentní, rozvíjí svět zajímavým způsobem a především baví, takže se k němu divák bude rád vracet. Mnozí kritici sice dávají vědět, že Gen V zatím nedosahuje takových kvalit, jako The Boys, má však solidní základ pro to, aby mohl být v budoucnu pevnou součástí univerza, které jednoznačně ještě poroste.

Zdroj: IGN, Den of Geek

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný