10. června 2024 11:20

Fotr na tripu: Autobus jedoucí na vodě, drahé kočky a falešné památky

Dobrodružství Pepy Vrtala a jeho dcer pokračuje v šestém největším jihokorejském městě, kde se odehrálo slavné povstání.

Čerstvou epizodu korejského Fotra na tripu sledujte už ve středu 12. června večer na Prima COOL!

Začneme ve městě Gwangju, v kočičí kavárně. Jak se tam Pepovi bude líbit? Ale hlavně, jak se to bude líbit Lumi, až zjistí, kde její páníčci byli? Proč je pobyt v kavárně tak drahý? Na vlakovém nádraží se pak dozvědí, že vláda státu má ambiciózní plán. Chce, aby se každý občan odkudkoli dostal kamkoli – vlakem. A sakra rychle! Jenže Pepa rodinku vezme do historické vlakové vesničky. Motorák se v ní tváří jako parní mašinka, obsluha nabídne cestovatelům sušené ryby…

Pepa podotkne, že Korejci umí udělat z prdu kuličku. Přesto je fakt, že rádoby historický vlak se sune dvacetikilometrovou rychlostí údolím, zatímco moderní zvládnou rychlost více než 300 km/h. Takže místní jezdí větší vzdálenosti do práce – protože nemusí nikde přespávat. Ale zpět k rádoby historickým replikám. Zábavní historický vlakový park je plný překvapení a najdete v něm i Eiffelovku.

Probereme toalety v Jižní Koreji? Proběhne průzkum, který si nesmíte nechat ujít. Prkénko je nahřívané, plné senzorů. Navíc je samosplachovací. Kromě toho zapomeňte na toaletní papír. Toaleta zvládne oplach, vysušení, následné samočištění a spoustu dalších režimů. Jak podotkne Fotr, evropský záchod vám bude odteď připadat nesmírně zastaralý.

Čtěte také: Herce z kultovního seriálu Jmenuju se Earl byste po letech možná ani nepoznali

V následující destinaci zjistíme, že se dá plout i lodí se sedlovou střechou. Nebo autobusem, a ten Pepu fakt zaskočí. Skála nad řekou je spojena s velkou tragédií. S jakou? Dívejte se. V chrámu Goransa tým zapálí svíčku za mrtvé dvorní dámy. Na tomto místě je také pramen, kdy každý lok, který požijete, vás dle legendy omladí o tři roky. Pepa se propije ke třiceti letům. Další výlet bude autobusem kříženým s lodí. Fotr tvrdí, že co má kola, nemá jezdit ve vodě, a co má kormidlo, nepatří na souš.

Jak Fotra a jeho tým nadchne okružní jízda řekou? A kdo se bude bát?  To, a mnohem víc – už ve středu na Prima COOL, tak si to nenechte ujít!

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický