14. října 2024 16:42

Černý Rambo se vrátí do akce. Příběh se slavným superhrdinou píše autor Ozarku

Rychle stoupající hvězda se vrátí do komiksového světa.

Třicetiletý britský herec Aaron Pierre na sebe nedávno výrazně upozornil v netflixovském hitu Rebel Ridge, moderní variaci na prvního Ramba. Do skvěle se vyvíjejícího životopisu si teď připíše jednu ze dvou hlavních rolí v komiksovém seriálu Lanterns, kde se stane Johnem Stewartem, jednou z variant supehrdiny Green Lanterna.

Pierre doplní už dříve vybraného Kyleho Chandlera (Bloodline, Hlava 22), který dostal úlohu Hala Jordana. Seriál má být výkladní skříní zrestartovaného DC univerza pod vedením nových šéfů DC Studios Jamese Gunna a Petera Safrana, čemuž odpovídá i výběr zvučných jmen do tvůrčího týmu. Příběh Lanternů chystají tvůrce Ozarku Chris Mundy, showrunner seriálových Watchmenů Damon Lindelof a komiksový autor Tom King. Jako režisér byl pro dvě otevírací epizody přivolán James Hawes (Penny Dreadful, Doctor Who, Mimo systém).

Osmidílný počin má stylem vycházet z první řady novodobé seriálové krimi klasiky Temný případ. Výprávět bude o novém rekrutovi Stewartovi (Pierre) a legendě Lanternů Jordanovi (Chandler), dvou intergalaktických šerifech, kteří jsou při vyšetřování vraždy v srdci Ameriky vtaženi do temné pozemské záhady.

Podívejte se: Jude Law vs. řád za bílou Ameriku: drsný trailer filmu podle skutečné události

Aaron Pierre už má s komiksovým žánrem zkušenosti v seriálu Krypton a měl se objevit i v rebootu Bladea, nakonec však po sérii přepisování z filmu vypadl. Zajímavé role měl v seriálech Génius, kde byl slavným aktivistou Malcolmem X, ale také v seriálu z doby americké občanské války Podzemní železnice. Ještě letos bude hlasem hlavního hrdiny Mufasy v pokračování Lvího krále, které jde do kin 19. prosince 2024.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Deadline

Video: trailer filmu Rebel Ridge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický