20. července 2024 08:15

Buffy, přemožitelka upírů je zpátky na obrazovkách Prima COOL

Kultovní kousky mají ještě delší život než upíři. Můžete se o tom čerstvě přesvědčit na obrazovkách Prima COOL.

Buffy běží na Prima COOL od neděle 21. července 2024 každý den v podvečer.

Buffy, přemožitelka upírů je slavný kultovní seriál o tom, že dospívání je stejně složité jako boj se skutečnými démony. Mladá titulní hrdinka brání svět před zlem v malém kalifornském městečku Sunnydale, kde jí přijde na pomoc několik spolehlivých přátel nadaných velice zvláštními schopnostmi. Připravte se na horor i humor!

Buffy Anne Summersová (Sarah Michelle Gellarová) se přestěhovala do malého kalifornského městečka Sunnydale a ze všeho nejvíce touží po tom, aby byla obyčejnou holkou. Na bouřlivé události, které prožívala v Los Angeles, by nejraději zapomněla. Jako by nestačilo, že nechtěně zapálila tělocvičnu střední školy, navíc se jí rozvedli rodiče.

Poklidné a prosluněné prostředí méně hektického městečka na jihu Kalifornie nabízí dospívající dívce i její matce Joyce skvělou příležitost začít znovu od začátku. Jenže pak se Buffy seznamuje se školním knihovníkem a sečtělý Rupert Giles (Anthony Stewart Head) ji rychle přesvědčí, že osudu zkrátka neuteče. A tak se Buffy váhavě a neochotně vrací k životní roli přemožitelky upírů.

Naštěstí tentokrát nebojuje sama. Může se spolehnout na skupinu blízkých přátel nadaných zvláštními schopnostmi. Willow (Alison Hanniganová), Xander (Nicholas Brendon), Cordelia (Charisma Carpenterová) a tajuplný mladý muž jménem Angel (David Boreanaz) jsou připravení přijít Buffy na pomoc a vrazit do toho všechno, co mají. Ideálně když je to pořádně naostřený dřevěný kolík.

Základní fakta o seriálu

  • Vznikl podle konceptu, který vymyslel scenárista, režisér a producent Joss Whedon, který je spoluautorem scénáře k veleúspěšnému animovanému filmu Toy Story: Příběh hraček. Režíroval superhrdinské filmy Avengers, Avengers: Age of Ultron a Liga spravedlnosti. Je také tvůrcem seriálů Agenti S.H.I.E.L.D., Firefly a Domeček pro panenky.
  • V titulní roli Buffy se proslavila Sarah Michelle Gellarová (Tajemství loňského léta, Velmi nebezpečné známosti, Nenávist). V dalších hlavních rolích hrají Nicholas Brendon (Myšlenky zločince), Alyson Hanniganová (filmová série Prci, prci, prcičky), Charisma Carpenterová (Angel, Čarodějky, Veronica Mars), Anthony Head (Merlin, Ted Lasso), David Boreanaz (Angel, Sběratelé kostí, Tým SEAL), Seth Green (filmová série Austin Powers), Michelle Trachtenbergová (Superdrbna) nebo Eliza Dushkuová (Angel, Domeček pro panenky, Volání mrtvých, Pach krve).
  • Sarah Michelle Gellarová považuje seriál Buffy, přemožitelka upírů za „dokonalou metaforu: hrůzy dospívání se projevují v podobě skutečných monster. Je to nejobtížnější období života.”
  • V polovině roku 2018 se objevily první zprávy o tom, že se připravuje nová verze Buffy, přemožitelky upírů. O čtyři roky později výkonný producent Gail Berman oznámil, že projekt byl pozastaven na neurčito, ale v lednu 2024 se producentka Dolly Partonová nechala slyšet, že na nové Buffy se stále pracuje.

Buffy a její přátele sledujte na Prima COOL od neděli 21. července každý den v podvečer.

Zatím se podívejte třeba na vtipné shrnutí seriálu z populárního cyklu Honest Trailers:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický