12. února 2024 16:20

10 nejzábavnějších reklam ze Super Bowlu 2024: Arnoldův návrat do vrtulníku je jen začátek

Největší americká televizní událost ani letos nezklamala.

Finálový zápas NFL se odehrál v Las Vegas mezi týmy San Francisco 49ers a Kansas City Chiefs. Kansas porazil San Francisco 25:22 po prodloužení a potvrdil tak svou aktuální sílu, když v posledních pěti letech slavil třikrát. Jenže sportovní stránka není pro spoustu diváků hlavním lákadlem.

Čtěte také: Swiftová vyhrála nad časem. Na Super Bowl přeletěla půl světa tryskáčem, aby podpořila lásku

Minimálně stejné pozornosti se totiž těší poločasová hudební show, která tentokrát patřila popové superstar Usherovi, a samozřejmě také proud upoutávek a reklam s těmi nejvyššími ambicemi. Cena půlminutového reklamního spotu činila druhý rok za sebou rekordních sedm milionů dolarů (více než 163 milionů korun), takže kdyby se sečetl čas, kdy byla Taylor Swift coby partnerka hráče Kansasu Travise Kelceho v záběru kamer, vydalo by to v korunách skoro na miliardu!

Vybrali jsme 10 nejlepších reklamních spotů z letošního ročníku:

Patrick Stewart hází animovaného Arnolda – Paramount+

Hlavní hrdina animovaného seriálu Arnoldovy patálie má hlavu jako míč na americký fotbal, takže se nemůžeme divit, že se s jeho pomocí chtějí dostat Patrick Stewart, Drew Barrymore nebo třeba animovaný Knuckles na skalní štít hory Paramount známé z loga stejnojmenného filmového studia propagující svou streamovací službu.

Post Malone, Peyton Manning nebo T-Rex a  festival splněných přání – Bud Light

Největší americký pivovar nemohl ani letos vynechat. Přestože nenavázal na největší pecky jako Wassssssup?, tak pivní džin splnil nejedno divácké přání... T-Rex included!

Rozmrazený Ken Jeong v budoucnosti křidélek – Popeyes

Ken Jeong (Pařba ve Vegas, The Afterparty) se probral po 52 letech z kryospánku, protože byla splněna podmínka, aby byla vylepšena smažená kuřecí křídla. Jenže se toho změnilo daleko více...

Arnold Schwarzenegger jako "Good Neighbaaa" – State Farm

Arnie zachraňuje štěňátka z hořícího domu a dělá spoustu dalších hrdinských činů jako "dobrý soused". Bohužel režisér reklamy ho nedokáže naučit vyslovit slogan bez rakouského přízvuku. Nakonec vše zachrání starý filmový parťák Danny DeVito.

Beyoncé boří 5G internet – Verizon

Hvězdná síla Beyoncé je sice ohromná, ale ani jí se nedaří shodit 5G internet – a to zkusí spoustu virálních kousků včetně prvního vystoupení na oběžné dráze, oznámení kandidatury nebo představení vlastního AI klonu. Nakonec se rozhodla vsadit na osvědčenou kartu, oznámení o vydání čerstvé hudby, k čemuž skutečně došlo – nové album ACT II vyjde 29. března.

Sir Anthony Hopkins v životní roli – Wrexham AFC & Stok Cold Brew Coffee

Herecká legenda se chystá na nejcharakternější roli své bohaté kariéry... coby dráček maskot fotbalového klubu Wrexham patřící slavné hollywoodské dvojici Ryan Reynolds & Rob McElhenney.

Christopher Walken je prostě jen jeden – BMW

Co asi zažívá Christopher Walken, když vyrazí mezi nás přízemní smrtelníky? Umíme si představit, že čelí podobné armádě "vtipných" napodobovatelů jako v čerstvém klipu se slavným Yeah! pomrknutím na konci.

Ben Affleck, J.Lo, Matt Damon, Tom Brady, Jack Harlow a Fat Joe – Dunkin' Donuts

Ben Affleck chtěl trumfnout svou ženu a dal dohromady koblihový boyband Dun-Kings, který ani přes svou hvězdnou sílu slavnou zpěvačku kulantně řečeno nezaujal. Tedy až na Toma Bradyho.

Cardi B a její recept na ultimátní Duck Face – NYX

Málokdo umí své křivky přifouknout tak jako Cardi B. V případě rtů volí rtěnku Duck Face, která je tak efektivní, že ji opačné pohlaví začne používat ke zvětšení úplně jiných partií...

Martin Scorsese režíruje invazi mimozemšťanů – Squarespace

Režisérská legenda si střihla vtipnou variaci na UFO klasiky. Tentokrát si létajících talířů nikdo nevšimne, protože jsou všichni zaměstnaní svými telefony a obrazovkami... a tak musí návštěvníci z kosmu vytvořit stránky na Squarespace.

BONUS: Rachel zapomene na Rosse, protože má plnou hlavu konzumu – Uber Eats

„Když si chceš něco zapamatovat, musíš něco jiného zapomenout. Udělat si trochu místa,“ říká Jennifer Aniston na začátku reklamy, která pobavila fanoušky Přátel a věnovali jsme se jí už dříve.

Zdroj: NPRThe Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný