10. října 2023 16:45
Adam Vala

Slavná hvězda filmů pro dospělé se vyjádřila ke konfliktu v Izraeli. Ihned přišla o práci v Playboyi

Provokatérka Mia Khalifa se vyjádřila ke konfliktu mezi Palestinou a Izraelem. Kvůli názoru přišla o práci.

V dnešní době je třeba dávat si velký pozor na to, co člověk říká nahlas, a to zejména, pokud se to týká politiky nebo jiných citlivých témat. V tuto chvíli pak není snad žádné téma citlivější než konflikt mezi Palestinou a Izraelem, který před pár dny eskaloval po útoku teroristického hnutí Hamás vůči převážně civilní populaci Izraele. To bohužel spustilo řetězovou reakci a následný odvetný útok, při němž pro změnu došlo na civilní ztráty na straně Palestiny.

Mohlo by vás zajímat: Dostal král filmů pro dospělé roli v novém Supermanovi? Šílené spekulace už okomentoval i režisér

Jádro celého sporu je bohužel nesmírně komplikované, taky tento konflikt trvá už desítky let, o to spíš by se k němu tak měli vyjadřovat pouze odborníci, kteří mají všechna fakta, jsou nezávislí, nestranní, a dokáží vše postavit do důležitého kontextu. Mia Khalifa, bývalá pornoherečka, v současnosti influencerka, která ještě donedávna byla taky jednou z tváří amerického Playboye, mezi takové experty rozhodně nepatří.

Jenže kráska z Libanonu, která pro kontroverzi nikdy nejde moc daleko a v minulosti čelila výhružkám smrtí ze strany ISIS, se přesto rozhodla na Twitteru sdílet svůj názor, ve kterém de facto řekla, že kdo dnes nestojí v tomto sporu na straně Palestiny, „stojí na špatné straně historie.“ Později ještě napsala, že by palestinští bojovníci za svobodu měli natáčet svá videa horizontálně.

Některé tweety později smazala, to už však bylo pozdě. Stihla za ně totiž pořád slíznout obří porci kritiky. Místy zasloužené, místy přehnané, výsledkem každopádně bylo, že naštvala spoustu lidí včetně svých zaměstnavatelů v Playboyi. No a právě ti se s ní následně rozhodli rozvázat spolupráci. „Mia v posledních dnech pronesla odporné a zavrženíhodné komentáře oslavující útoky Hamásu na Izrael a vraždy nevinných mužů, žen a dětí,“ uvedl magazín pro dospělé s tím, že má pro podobné projevy nulovou toleranci.

Pro Khalifu, která o práci ani peníze nemá úplně nouzi, to v tuto chvíli ještě není žádný velký malér, rozhodně si tím ale nepomohla. V noci z pondělí na úterý se ještě snažila dovysvětlit, že rozhodně nepodporuje šíření násilí proti komukoli. Od té doby ale víceméně pokračuje v provokativních tweetech a zdá se, že ji přece jen nějaká hrozba "zrušením" příliš netankuje.

Zdroj: New York Post, TMZ

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický