30. srpna 2023 10:32
Adam Vala

Kontroverzní MMA organizace láká na souboj Ukrajinců proti Romům. Bizarní střet nemá mít pravidla

Nová MMA organizace láká na netradiční zápas. Utkají se v něm Ukrajinci a Romové.

Zatímco na poli seriózních MMA organizací nemá v Česku Oktagon MMA konkurenci, mezi těmi méně seriózními, řekněme poněkud excentričtějšími, je to zatím otevřená bitva. Jistě, Clash of the Stars prozatím vede, jelikož se turnaji a jeho pořadatelům daří pravidelně vytvářet nejen obří bizáry v kleci i na tiskovkách, ale především jimi následně generovat šílený zájem ze strany veřejnosti. A právě proto možná nyní konkurenční RedFace oznámila něco, co rozhodně média, ale vlastně i obyčejné nadšence do bojových sportů, a vůbec všechny, kdo se trochu zajímá o společenské dění, nenechá klidnými.

Během teprve druhého galavečeru organizace RedFace totiž dojde k souboji dva na dva mezi Ukrajinci a Romy. Petr Diviš, majitel nedávno vzniklé organizace, se pak ani netají tím, že jde o přímou reakci na poslední události, kdy se na území České republiky odehrálo několik ošklivých střetů mezi oběma skupinami. „Radši ať si to vyřídí takhle v duchu fair play, než aby se scházeli někde a bodali se noži,“ uvedl poněkud naivně serveru Expres.cz promotér.

Zajímavostí je, že ačkoliv promotér tvrdí, že chce Ukrajincům a Romům – přičemž na obou stranách stanou mladí zápasníci – nabídnout férový prostor pro souboj, samotný zápas se má nést v duchu speciálních pravidel – a to, že žádná pravidla nejsou. Jakmile tak bojovníci do klece vlezou, může se stát doslova cokoliv.

„Napjatou až nevraživou atmosféru mezi oběma tábory sledujeme už delší dobu. Napadají se a nenávidí. My jsme byli kontaktováni jak Ukrajinci, tak Romy a komunikujeme s nimi. Řekli jsme si, že to uděláme v duchu fair play, aby si to vyřídili sportovně,“ uzavřel v komentáři pro Expres Diviš.

Kontroverzní, možná dokonce i mírně ostudný turnaj se každopádně koná 9. září v pražské UNYP aréně a mimo výše zmíněný bizár se v kleci objeví například taky influencer Sajad Gharibi aka íránský Hulk.

Zdroj: RedFaceExpres.cz

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný