25. července 2023 17:26

Karlos Vémola prožívá před zápasem s Alsinou kritické období. I přesto chce soupeře ukončit v prvním kole

Karlos Vémola v rozhovoru pro CNN Prima NEWS zhodnotil zpětně prohru a příštího soupeře

Jak se připravuje Karlos Vémola na svůj sobotní zápas na Štvanici? Jak reaguje na slova kritiků, že si tentokrát vybral slabého soupeře?

Už tuto sobotu se populární zápasník Karlos Vémola po prohře s Patrikem Kinclem pokusí vrátit do vítězné formy. V jednom z vrcholů sobotního večera Oktagonu na pražské Štvanici se utká s argentinským borcem Lucasem Alsinou. Sám Vémola pak v rozhovoru pro CNN Prima News uvádí, že se cítí fantasticky a v nejlepší formě, zároveň ovšem v těchto dnech prožívá velmi těžké období. Jak už je totiž u něj a ostatně i jiných zápasníků zvykem, prochází rapidní fází hubnutí, aby shodil na požadovanou váhu 91 kilogramů. V době rozhovoru se přitom jeho váha pohybovala kolem 103 kilo.

„Těch posledních pár dnů před zápasem je nejtěžších a kritických. Kdo mě zná, tak ví, že pokaždé shazuju velkou váhu. Vždycky říkám, že ještě zbývají dvě odplivnutí, což v mém volném překladu znamená deset až dvanáct kilo. Takže jsou to teď takové perné dny,“ vysvětluje Vémola v rozhovoru. Vyjádřil se pak také k samotnému zápasu a kritice mnoha lidí, podle nichž si Karlos tentokrát vybral slabého a pro sebe takřka až nerovného protivníka.

S tím ale Karlos zásadně nesouhlasí, Alsina má podle něj několik silných stránek, na které si musí dávat český Terminátor pozor a rozhodně svého soka nijak nepodceňuje. „Že lidi podceňují Argentince, je podle mě neúcta i vůči němu,“ tvrdí Vémola. Naopak upozorňuje, že má Alsina mnoho společného s jeho následujícím soupeřem v titulovém zápase, Pavolem Langerem. Výhra je pak pro něj samozřejmě naprostou povinností.

„Já na Štvanici musím vyhrát! Já nemůžu prohrát a pak nastoupit v titulovém zápase s Langerem. Jak můžete prohrát dvakrát za sebou a pak jít na titulový zápas? To by bylo i mně proti chuti,“ dodává zápasník. Povinné vítězství to pro něj bude ale i kvůli zamýšlené odvetě s Attilou Véghem. Do výhry tak chce dát absolutně všechno a už má i jasno v tom, jak Alsinu v kleci porazí. „Potřebuji fanouškům teď doručit to nejlepší, co ve mně je, takže žádné taktizování nepřipadá v úvahu. Všechny zápasy pro mě budou mít jasný cíl, první kolo TKO. Moje nejoblíbenější ukončení,“ říká. Tak uvidíme, zda se mu to podaří.

Zdroj: CNN Prima News

Milan Rozšafný

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický