3. října 2024 13:45

Robbie Williams jako opice. Trailer divokého filmu o jeho životě vyvolává mnoho otázek

Trailer filmu Better Man.

Tento hudební snímek nemá nic společného se skupinou Gorillaz, ačkoliv by se to mohlo zdát.

Filmové biografie hudebních hvězd jsou žánrem, který si podle režiséra Michaela Graceyho (Poslední showman) zaslouží osvěžení. Proto do své novinky Better Man mapující kariéru britské popové ikony Robbieho Williamse obsadil místo samotného zpěváka nebo jemu podobného herce raději šimpanze.

Když mu Williams popsal, že se někdy cítil na pódiu jako cvičená opice, rozhodl se ho zobrazit ne tak, jak ho vidí svět, ale jak on vnímal sám sebe. „Okamžitě to do sebe zapadlo. Dalo mi to jinou poutavou perspektivu a prostředek, jak nenatočit jen další hudební biografii,“ vysvětlil Gracey.

Robbieho Williamse ve filmu uslyšíme, a to pouze v hudebních číslech, která nazpíval. Jinak jeho CGI šimpanzí podobu pomocí performance capture i dabingu ztvárnil Jonno Davies, tedy s výjimkou některých scén z dětství. Dalších rolí se chopili Steve Pemberton, Damon Herriman, Raechelle Banno, Alison Steadman, Kate Mulvaney, Frazer Hadfield, Tom Budge nebo Anthony Hayes.

Film slibuje ponor do zpěvákova vlastního vtipem nabitého pohledu – od dětství, přes nejmladšího člena populárního boybandu Take That, až po sólového umělce, který trhá rekordy, ale zároveň se vyrovnává s problémy, jaké může oslňující sláva přinést.

Čtěte také: Hvězda Duny jako Bob Dylan. Úžasný trailer představuje mládí hudební ikony

A jak se povedl opičí trik? Podle recenzí renomovaných médií se zajímavý nápad rychle vyčerpá a s postupujícím časem více než dvouhodinové stopáže vytváří zvláštní odcizení, které sice může napomáhat jedné rovině filmu, ale ty ostatní spíše oslabuje. „Když vezmete v potaz, jak bláznivý je to nápad, je vlastně překvapivé, jak dobře s ním několik scén funguje,“ přiznala filmu recenze magazínu The Hollywood Reporter.

Better Man dorazí do českých kin 26. prosince 2024.

Zdroj: The Playlist, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický