16. května 2024 15:40

Marpo a další hvězdy vystoupí na velkolepé charitativní akci v Lucerně

Nezisková organizace Wine for Help připravuje velkolepou hudební show na jedné z nejznámějších hudebních scén v Praze.

Velký koncert se uskuteční 27. května v Lucerna Music Baru a hlavní hvězdou bude bezesporu Marpo a jeho Troublegang. „Na charitativních akcích je často zvykem, že jsou vystoupení krátká, to ale nebude případ našeho koncertu, Marpo chystá se svou kapelou čtyřicetiminutovou show,“ říká Jaroslav Brousil, zakladatel a předseda Wine for Help. Dále vystoupí Thom Artway, Sharlota, James Harries, Elis Mraz, Muzikanti na tripu, Josef Vališ, Barbora Mochowa, Mathias Hložek nebo Tomáš Boček. Večerem provedou ostřílení moderátoři Kateřina Pechová a Dominik Vršanský.

Čtěte také: Calin o svých moldavských kořenech i bitkách na základce

„Ke vzniku Wine for Help vedly především smutné důvody, my ale nechceme hrát v rámci večera na citlivou notu, chceme ať se lidi skvěle baví a proto jsme vsadili na za mě nejvtipnější dvojici českého éteru,“ vysvětlil Brousil. Návštěvníky čeká také již tradiční soutěž o hodnotné ceny, hrát se bude například o víkendové pobyty nebo o adrenalinové zážitky. Trofejí večera bude podepsaná láhev Champagne.

Výtěžek koncertu bude sloužit k úhradě letních táborů pro sourozence dětí se smrtelnou mukopolysacharidosou. „Tyto děti často špatně navazují kamarádské vztahy, mnohdy jsou kvůli vážně nemocnému sourozenci v podstatě v izolaci, často trpí podceňovanými psychickými poruchami a málokdy bývá ve finančních silách rodičů jim tábor zaplatit,“ dodává Jaroslav Brousil. Proto se svými spolupracovníky vybírá 25 dětí, kterým prospěje chvilková změna prostředí a také právě možnost najít si nové kamarády. Wine for Help je první organizací, která se na základě osobních zkušeností zaměřuje v těchto rodinách i na zdánlivě zdravé děti.

Pro další podrobnosti sledujte sociální sítě Wine for Help a 23. května 2024 si v 8 hodin nenechte ujít Nový den na Primě a CNN Prima News.

Těšíme se na vás 27. května v Lucerna Music Baru! Vstupenky v předprodeji na Goout.cz.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický