11. června 2024 12:38

Jak budou vypadat filmoví Beatles? Obří projekt našel herce do hlavních rolí

Čtveřice propojených celovečerních filmů o členech legendárních The Beatles našla své herecké hvězdy.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr a George Harrison – u málokteré kapely platí, že si lidé pamatují všechny její členy tak, jako to platí u The Beatles. Každý z nich dostane samostatný celovečerní snímek, který má poskládat kompletní pohled na ikonickou kapelu z Liverpoolu, to vše v režii oceňovaného Sama Mendese (Americká krása, Skyfall, Spectre, 1917, Cesta do zatracení).

Prestižní hollywoodský zpravodaj The InSneider zveřejnil zákulisní informaci, že už si Mendes vybral hlavní herecké představitele, z nichž tři patří bezpochyby mezi nejžádanější jména současnosti, navíc jejich věk je mezi 27 a 31 lety, což zhruba odpovídá stáří skutečných Beatles, když se rozpadli.

Role Johna Lennona má připadnout Harrisovi Dickinsonovi, který měl výrazné role ve filmech Trojúhelník smutku, Kingsman: První mise, Železní bratři nebo Kde zpívají raci. Jeho nejsilnějším tvůrčím protipólem v kapele byl bezpochyby Paul McCartney, jehož se chopí Paul Mescal, momentálně jeden z nejvytíženějších herců Hollywoodu. Ještě letos ho uvidíme v hlavní roli druhého Gladiátora. Výtečný byl v seriálu Normální lidi nebo filmech Všichni moji cizinci či Aftersun, za který byl nominován na Oscara.

Solidně trefili tvůrci fyzickou podobu v případě bubeníka Ringo Starra, když sáhli po Barrym Keoghanovi s podobně výrazným nosem i espritem. Poprvé na sebe upozornil ve válečném spektáklu Dunkerk, znát ho můžeme z filmů Saltburn, Eternals, The Batman nebo Víly z Inisherinu. Byl také jednou z hvězd nedávného vysokorozpočtového válečného seriálu Vládcové nebes.

Nejméně byl dosud vidět Charlie Rowe, který se ujme role George Harrisona – nejtiššího, ale pro ducha i zvuk kapely nezbytného člena Beatles. Zahrál si už v jedné hudební biografii Rocketman, kde ztvárnil Raye Williamse, slavného producenta, který nakopl kariéru Eltona Johna. Podstatnější pro něho byly zatím role v seriálech jako Slow Horses, Salvation nebo Jarmark marnosti.

Jde o první projekt s plným požehnáním obou dosud žijících členů Beatles, ale i pozůstalých po Lennonovi a Harrisonovi. Štáb tak má plný přístup ke všem archivním materiálům i veškeré hudbě. „Nic není zakázáno a kapela nechce, aby vyprávěl jen určitou autorizovanou verzi jejich cesty k úspěchu,“ zdůraznila producentka Pippa Harris.

Sam Mendes plánuje začít natáčet v polovině roku 2025, aby kompletní čtveřice mohla dorazit do kin postupně během roku 2027 v rámci něčeho, co tvůrci nazvali unikátním distribučním modelem, ale zatím neprozradili další podrobnosti.

Zdroj: World of Reel, The Playlist

O nedávném novém hitu The Beatles, jehož vzniku pomohla umělá inteligence:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný