20. září 2023 16:15

Největší únik informací v dějinách Xboxu. Prozradila se úplně všechna tajemství

Masivní únik dokumentů použitých při nedávném šetření u kalifornského soudu způsobil velký poprask. Jejich pravost už přiznalo vedení Xboxu.

Microsoft omylem zveřejnil dokumenty, které musel před časem předložit americké Federální obchodní komisi (FTC) řešící záměr Xboxu koupit společnosti Activision Blizzard. Dokumenty obsahují množství zajímavé interní komunikace a odhalují plány a strategie herního giganta. Jejich autenticitu mezitím potvrdil šéf Xboxu Phil Spencer. Pojďme si je stručně shrnout po bodech:

Vylepšený Xbox Series X i herní ovladač

Přístí rok má vyjít vylepšená a zmenšená verze Xboxu Series X s kódovým označením Sebile. Bude bez mechaniky, s větším úložným prostorem 2TB, rychlejší Wi-Fi 6E a efektivnějším hardwarem s nižší spotřebou energie, ale stejným výkonem jako dosavadní Series X. Na trh by měla zamířit v říjnu 2024. Doplní ji i menší upgrade Series S. Mírně upravený ovladač přinese větší opravitelnost jednotlivých částí, vestavěné a vyměnitelné baterie nebo zlepšenou konektivitu s Bluetooth 5.2.

Kalendář her – Indiana Jones, remastery Falloutu a The Elder Scrolls

Unikla také tabulka s chystanými tituly od Bethesdy a ZeniMaxu, která je evidentně staršího data, takže pořadí titulů bude sedět, ale data se mezitím posunula na pozdější termíny. Kromě již oznámených kousků jako Indiana Jones nebo TES VI se chystají taky remastery Falloutu 3 nebo Oblivionu, trojka Disnohored, pokračování Ghostwire: Tokyo nebo nový Doom Year Zero.

Elder Scrolls VI pouze pro PC a Xbox

Podobně jako aktuální Starfield vyjde i pokračování populární fantasy RPG série Elder Scrolls pouze pro zařízení od Microsoftu – tedy Windows PC a Xbox a jeho Game Pass, kde bude k dispozici od prvního dne.

Nintendo Switch 2 s výkonem jako Xbox One nebo PS4

Z mailů vyplynulo, že se Activision potkal se zástupci Nintenda, aby probral budoucí spolupráci. Dozvěděl se, že nástupce Switche už je v pokročilé fázi vývoje a bude mít vývoj srovnatelný s minulou generací stolních konzolí. Odpovídá to aktuálním informacím magazínu Eurogamer z nedávného Gamescomu, kde byl nástupce Switche za zavřenými dveřmi prezentován. Má podporovat moderní renderovací technologie jako ray-tracing, DLSS a vyjít příští rok.

Xbox se pokusil koupit Nintendo, Valve nebo Warner Bros. Games

Xbox se už od roku 2020 pokouší vymyslet strategii, jak koupit Nintendo. Obdivuje úspěšný model i bohatý katalog japonské značky, ale uvědomuje si, že samotné Nintendo nemá zájem být koupeno a slovy Spencera „sedí na obří hromadě peněz“. Jelikož Microsoft nestojí o nepřátelské převzetí, chce se pokusit o utužování spolupráce a snahu přesvědčit vedení Nintenda, že jeho budoucnost existuje i mimo vlastní hardware.

V komunikaci se objevily taky zmínky o nákupu herní divize Warner Bros., jejíž atraktivitu však snížila skutečnost, že i po jejích nákupu by Warnerům zůstala práva na série Batham Arkham nebo Mortal Kombat. V roce 2020 taky Microsoft testoval možnosti koupě firem Sega, Bandai Namco, Valve, Take-Two Interactive, Capcom, Konami nebo Ubisoft. Existuje vůbec nějaký velký hráč, kolem něhož by Microsoft nekroužil?

Zdroj: The Verge, Gamespot

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný