14. září 2023 16:45
Adam Vala

Budou The Sims 5 opravdu zdarma? Slavnou herní sérii čeká revoluční změna

Tvůrci The Sims oznámili budoucnost populární herní série. Co nabídne chystaný pátý díl slavné herní série?

Už je to skoro rok, co společnost Electronic Arts oznámila, že kromě jiných titulů chystá i pátý díl slavné herní série The Sims. Pracovně se projektu říká Project Rene a podle spekulací, které se objevily krátce po jeho oznámení, by měl být na rozdíl od předchozích titulů zcela zdarma. Nyní však studio Maxis, které stojí za vývojem hry, přišlo s definitivním potvrzením.

Hra tedy bude mít free-to-download model, a nebude dokonce uzamčena ani za předplatné. Stejně tak pak tvůrci slibují, že nebude obsahovat žádnou agresivní monetizaci, nicméně mluvíme tady o společnosti EA, tohle sdělení proto raději berme s mírnou rezervou.

Základní hra pak bude obsahovat podobné funkce jako její předchůdci, některé pokročilé prvky ale budou dostupné jen za poplatek. Stejně tak je třeba se připravit na to, že jakmile hra dorazí, nebude mít zdaleka tolik obsahu jako nabízí v současnosti The Sims 4 se všemi dodatky. Postupem času by však pátý díl měl svoji knihovnu rozšiřovat, a to jak o placená DLC, tak i nový obsah zdarma.

„Projekt Rene a The Sims 4 budou i nadále existovat vedle sebe. Plánujeme obě hry podporovat současně a v dohledné době pak chystáme nový zajímavý obsah i do The Sims 4,“ uvedla viceprezidentka pro kreativitu značky Lyndsay Pearson. Další podrobnosti každopádně společnost sdělí v příštím roce. Týkat se budou zejména multiplayeru, ale snad i data vydání.

Zdroj: IGN, Electronic Arts

Adam Vala

Sdílejte článek
Štítky simulátor Electronic Arts The Sims 4 Maxis The Sims 5 free-to-play

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný