16. srpna 2023 15:30

Nejočekávanější válečná hra má nový trailer. Čeští tvůrci se opravdu vytáhli, je úžasně propracovaná

Nový titul z dílny Ashborne Games se při nedávné herní prezentaci vyjímal i vedle Gothicu, South Parku nebo Titan Questu.

Real-time strategie Last Train Home sleduje cestu československých legionářů, kteří se vydávají na cestu přes celé Rusko, aby se z Vladivostoku dostali do nově vznikajícího Československa.

„Příběh začíná na podzim v Moskvě. Tam je hezké počasí, zelená tráva, stromy rostou a máme tam spoustu slunečnic. Když se dostaneme dál na Sibiř, tak tam už je zima a musí se řešit lepší oblečení pro vojáky nebo se musí topit ve vlaku,“ popsal kreativní ředitel Ashborne Games Karel Kališ v rozhovoru pro CNN Prima Gaming.

Celý rozhovor si můžete pustit zde:

Hráči se tak musí pečlivě start o své vojáky, protože jich mají omezené množství. Pokud některý z nich umře, není žádná možnost, jak ho nahradit. Může se tedy stát, že v pozdější fázi Last Train Home není s kým bojovat a hra neúspěšně končí.

„RPG prvky jsou vázané jen na vojáky. Pod kontrolu dostanete až 60 vojáků. Každý má svůj životopis a sadu klasických parametrů, jako jsou síla nebo obratnost. Mají také různé hrozby. Nešikovi se často stávají nehody nebo může mít silnější bojovou morálku, takže v boji bude těžké ho vykolejit, když se kolem něj střílí,“ uvedl Kališ.

Schopnosti jednotlivých vojáků se zlepšují plněním úkolů na bojišti nebo ve vlaku. Každý má totiž i své povolání. „Strojvedoucí, kuchař, doktor, pak máme bojová povolání jako kulometčík, granátník a ti mají sadu schopností,“ vyjmenoval několik příkladů kreativní ředitel Ashborne Games.

Tvůrci z Ashborne Games při vývoji spolupracovali s Československou obcí legionářskou (ČSOL), která poskytla řadu dobových materiálů z období 1. světové války. Last Train Home je sice inspirovaný skutečnými událostmi a ve hře se objeví životopisy a příběhy jednotlivých herních postav, ale události v misích nejsou úplnou interpretací konkrétních osob a činů. Hráčům bude k dispozici také encyklopedie doplňující kontext o cestě legionářů.

Ve spolupráci s Československou obcí legionářskou vznikl také trailer k představení hry, který vydavatel představil minulý týden na THQ Nordic Showcase. Hlavní roli kapitána Langra zaujal herec Karel Dobrý. Upoutávka se natáčela v nejvýchodnějším městě Čech v Králíkách a do akce se zapojil i legiovlak.

Nový gameplay trailer si můžete pustit zde:

THQ Nordic se kromě real-time strategie Last Train Home pochlubil s kooperativní multiplayer hrou South Park: Snow Day, s druhým dílem akčního RPG Titan Quest, dále chystá hru o Želvách Ninja, hororovku Alone in the Dark a také remake slavného fantasy Gothic 1.

Zdroj: CNN Prima News, Ashborne Games, THQ Nordic

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný