19. ledna 2024 12:00

Nový Indiana Jones je trefou i zklamáním. Dlouho očekávaná hra udělala podle traileru jednu velkou chybu

Gameplay trailer hry Indiana Jones and the Great Circle

Napjatě očekávaná akční adventura vypadá báječně, má to však jeden velký háček.

Vrcholem první akce Xbox Developer_Direct 2024 se bezesporu stal gameplay trailer nového videoherního Indiana Jonese, který se bude jmenovat Indiana Jones and the Great Circle. Hlavní hrdina v něm naštěstí bude mít tvář Harrisona Forda, protože s jinou si ho upřímně ani nelze představit.

Hra od švédských MachineGames, kteří stojí mimojiné za povedeným rebootem Wolfensteina, je zasazena do roku 1937, tedy mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Poslední křížová výprava. Indy v ní bude chtít zabránit náckům v čele s démonickým Emmerichem Vossem, aby se zmocnili mocných artefaktů z dávné minulosti.

Podiváme se přitom do Vatikánu, Egypta, Thajska nebo do Himalájí a jako parťáka bude mít Indy investigativní reportérku Ginu Lombardi. Těšit se můžeme na svižnou akci s bohatým využitím biče proti nepřátelům, ale i při pohybu či řešení hádanek, z nichž většina má být volitelných a jejich rozlousknutí tedy nebude nutné pro postup hlavním příběhem.

Cutscény vypadají úžasně, ale navazující gameplay nepříjemně překvapí dost podivným rozhodnutím, že se vše bude odehrávat z pohledu vlastních očí, což je v tomto žánru dost nezvyklé –u obdobných her jako Tomb Raider, Uncharted či třeba i God of War jsme vždy viděli hlavního hrdinu. Tvůrci alespoň slíbili, že se kamera vzdálí při používání biče nebo lezení po zdech.

O herecké a hlasové ztvárnění Indyho se postará hvězda videoherního herectví Troy Baker a musíme uznat, že se mu povedlo přiblížit Fordově výrazu bez toho, aby se snažil o křečovitou imitaci. Bakera známe třeba jako představitele Sama Drakea z Uncharted, Joela z The Last of Us nebo Bookera DeWitta z BioShock Infinite. Dalších rolí se ujmou Alessandra Mastronardi (Gina Lombardi), Marios Gavrilis (Emmerich Voss) nebo Tony Todd (Locus). Soundtrack zajistí Gorby Haab s využitím původních motivů Johna Williamse.

Indiana Jones and the Great Circle vyjde ještě letos na PC a Xbox Series X/S. Od prvního dne bude dostupný v Game Passu.

Zdroj: Eurogamer, PC Gamer

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný