12. prosince 2023 15:25

Indiana Jones 5 mohl vypadat úplně jinak. Podívejte se, s kým měl bojovat proti zombíkům

Plány pro pátého Indiana Jonese byly zpočátku úplně jiné. Starý parťák měl Indymu pomáhat s hordou nemrtvých.

Indiana Jones a nástroj osudu sice neměl nejskvělejší recenze, přesto ale nešlo o objektivně špatný film. Navíc mohl dopadnout podstatně šíleněji, jak dokazuje concept art k nerealizovanému projektu, o který se na sociálních sítích podělil Saby Menyhei z Industrial Light and Magic. Z něho vyplývá, že se Indy původně neměl shledat jen s Marion a Sallahem.

Změna nepomohla

Na obrázku totiž drsňáckému archeologovi pomáhá již dospělý Kraťas, Indyho dětský sidekick z Chrámu zkázy, jehož by si nejspíš znovu zahrál Ke Huy Quan. Indy a Kraťas v přiloženém concept artu odrážejí armádu zombies, což je přesně to, co sérii chybělo. Ve filmech už jsme koneckonců viděli vraždící duchy, temné mágy, nesmrtelné rytíře nebo mimozemšťany z jiné dimenze, takže proč by osmdesátiletý Indy a padesátiletý muž v kšiltovce nemohli bojovat proti zombies.

Čtěte také: Film vs. realita: Opičí mozečky z Chrámu zkázy v Indii pobouřily, skutečnou historii si tvůrci hodně ohnuli

Kraťas je totiž na obrázku k poznání díky své ikonické kšiltovce! Co naplat, shledání Indyho a Kraťase mohlo zahrát na správnou nostalgickou vlnu, nicméně jak už to u blockbusterů bývá, jednalo se o jeden návrh z mnoha a jak jsme v kinech viděli, nic z toho postupné tvůrčí procesy nepřežilo. Pravděpodobně je to dobře, výsledný film docela pěkně načrtl linku o vykořeněnosti z doby a vědeckém přístupu nesedícím do aktuálního světa. Bohužel snímek propadl, když při rozpočtu 300 milionů dolarů celosvětově vydělal pouze 384 milionů (půlku peněz si nechávají kinaři).

Zdroje: Geek Tyrant/Comic Book Movie

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný