2. září 2023 06:00

Indiana Jones 6: Tady je všechno, co víme o budoucnosti slavné ságy

Vrátí se slavný archeolog v dalším filmu nebo seriálu? Tohle k budoucnosti série řekl hlavní herec.

Pátý Indiana Jones už dorazil i na VOD služby, což znamená, že kdo nestihl velkolepý návrat Harrisona Forda do role neohroženého archeologa v kinech, má šanci nyní díky internetu a streamům. Pětka s názvem Indiana Jones a nástroj osudu se sice nedočkala úplně nejlepšího přijetí (zejména kritici se snímku režiséra Jamese Mangolda nečekaně vysmáli), reakce diváků však byly znatelně lepší, a pakliže vám tento typ dobrodružných filmů chyběl, je pátý Indy rozhodně kvalitním zážitkem. Samotný konec pak zároveň otevírá cestu pro případná pokračování či spin-offy. Kudy by se série mohla vydat?

Díky představení postavy Heleny, Indyho kmotřenky s tváří Phoebe Waller-Bridge, se fanoušci domnívají, že by studio Disney mohlo v budoucnosti odklepnout spin-off zaměřený právě na její postavu, která v ledasčem připomíná právě Fordova legendárního archeologa. A vzhledem k tomu, jak dopadl jeho syn a jak sám Ford  odmítá možnost dalšího filmu (herci je přece jen už 81 let), dávalo by smysl jít touto cestou. Druhou možností by pak bylo zkusit jednoduše sérii rebootovat a Indyho omladit s novým hercem, tomu se ale v tuto chvíli nikdo z lidí, kteří nad ságou drží otěže, nezdá být kdovíjak nakloněn. Jak reálné je tedy vlastně další pokračování?

Inu, moc reálně není. Pátý díl totiž v kinech, co se tržeb týče, jednoznačně zklamal. Tvůrci neuspěli – respektive spíš se o to ani dostatečně nesnažili – v představení slavné postavy mladším divákům, což v praxi znamená, že si teď postava dá na nějaký čas pohov, dokud někdo nevymyslí, co dál. Tou dobou už pak bude s největší pravděpodobností nejen Phoebe Waller-Bridge zcela jinde, ale jakákoli šance na návrat Harrisona Forde taky dávno fuč. Stejně tak je dost možné, že jestli se někdy ještě Indiana Jones vrátí, zkusí to s ním studio nejdřív na malých obrazovkách v podobě seriálu či minisérie. Ostatně touhle cestou se před lety vydaly i Star Wars a fandové se zdají být nyní díky počinům jako Andor nebo Ahsoka spokojení. Tak či tak, na nové dobrodružství s Indym si nejspíš počkáme pěkně dlouho.

Zdroj: Menshealth, Screenrant

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný