29. listopadu 2023 12:35

Herní pecky zadarmo: Zahrajte si Doom, Warcraft nebo Lemmings hned teď na jakémkoliv počítači

Jedinečný způsob, jak kdekoli, rychle a zdarma naskočit do herních klasik z devadesátých let.

Herní nostalgie nikdy nebyla tak skvěle přístupná jako v případě povedeného online emulátoru DOS deck. Přímo v internetovém prohlížeči a bez jakýchkoli překážek či nutnosti registrace umožňuje zapařit si šestnáct devadesátkových klasik, jakými jsou třeba Doom, Warcraft, Command & Conquer, The Lost Vikings, Wolfenstein 3D nebo Heretic.

Něco podobného už jsme sice v minulosti viděli, ale nikdy v tak dotažené i přehledné verzi a s tak dobře vybranou nabídkou titulů. Hry umí běžet taky ve fullscreenu a k ovládání lze používat jak klávesnici či myš, tak dokonce gamepad. Není nutné nic instalovat či nastavovat, tedy pokud nechcete hrát skrze Steam Deck, což je taky možné (anglický návod ZDE).

Hry fungují kompletně včetně úvodních videí či předělů. Jen je třeba připomenout, že část z nich je k dispozici v osekané shareware či demoverzi, ve které ji však svého času hrála většina domácích pamětníků. V kompletní plné verzi si lze zahrát populární logickou plošinovku The Lost Vikings, adventuru Beneath a Steel Sky, mlátičku One Must Fall: 2097, adventuru The Black Cauldron nebo puzzle klasiku Supaplex.

Stačí zamířít na stránky DOS_deck, vybrat hru a během několika sekund jste v nostalgickém ráji. Jen varujeme před větším než malým rizikem prokrastinace.

Zdroj: Tom's Hardware, Tweak Town

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný