9. srpna 2024 19:25

Legendární Doom a Doom II v nejlepší možné verzi. Definitivní edice má trailer, stojí jen pár stovek

Trailer vylepšené verze dvojice původních her Doom.

Největší klasika mezi střílečkami konečně získává opravdu definitivní podobu, která ji zároveň posunula do současnosti.

Letošní QuakeCon 2024 přinesl tu nejlepší možnou zprávu pro milovníky nehynoucích stříleček Doom a Doom II. Vycházejí ve speciální výrazně vylepšené kompilaci, která je navíc pro dosavadní majitele alespoň jednoho dílu k dispozici jako bezplatný upgrade. Je dostupná pro PC (Steam, Epic, GOG), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch. Navíc je součástí předplatného Game Pass.

Čtěte také: Zlatý hattrick pro pardubické Dynamo. Vládce českého Counter-Strike nyní míří do světa

Novou verzi připravili společně s id Software prověření vývojáři z Nightdive Studios, kteří takto nedávno vylepšili Quake, pomáhali i MachineGames a rovnou společně připravili i zcela novou kampaň s názvem Legacy of Rust. Převedení na moderní grafické jádro KEX umožnilo na PC, PS5 a Xbox Series rozlišení 4K při 120 fps a hlavně multiplatformní crossplay multiplayer s deathmatchem i kooperací až pro 16 hráčů, ale třeba i split-screen multiplayer pro čtyři hráče a na PC a Xbox Series až pro osm hráčů.

Poprvé si lze v menu vybrat mezi původním MIDI soundtrackem nebo moderní verzí IDKFA od Andrewa Hulshulta, a přímo v prostředí hry lze nahrávat komunitní singleplayer modifikace. Bylo vytvořeno a přidáno 25 nových deathmatch map, čímž celkový počet vzrostl na 43. Napříč oběma hrami, kampaněmi i kapitolami, mezi něž patří třeba i Romerovo rozšíření Sigil z roku 2019, jde pak o 183 levelů, což je úctyhodné číslo. Přibyl také id Vault, který nabídne pohledy do historie, concept arty a další zajímavosti mapující vývoj této legendární akční značky.

Kolekce vyšla hned v moment oznámení. V různých online storech je k dispozici za částku mezi 210 až 252 korunami. Jak už bylo řečeno, zdarma na ni lze upgradovat z plné verze jakékoli z původních Doomů nebo si ji stáhnout v rámci Game Passu.

Zdroj: TechRadar, The Verge

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický