9. listopadu 2023 09:35

V Praze začíná boj o miliony. Kdo se stane vládcem domácího Counter-Striku?

ENTER (44)

Vrchol letošní esportové sezony se přiblížil. Tento týden začíná skupinová fáze domácího šampionátu v Counter-Striku.

O mistru ČR 2023 se definitivně rozhodne za dva týdny na výstavišti v Brně – konkrétně o víkendu od 24. do 26. listopadu. Na vítězný tým čeká pohádková odměna jeden milion korun, fanoušci se zas mohou těšit na hudební show a spoustu her. Ještě předtím se však týmy musí probojovat skupinovou fází.

K titulu mistra České republiky vede dlouhá cesta, která začala prvním turnajem na přelomu března a dubna. Následovaly ještě další dvě klání v květnu a v září. Týmy za umístění získávaly body do žebříčku, ze kterého vyplynula nejlepší osmička, jež se utká o pohár mistra a milionové prize money.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Džungle, soukromé armády a válečná šedá zóna. V Brně vzniká revoluční realistická střílečka

Vítězem všech tří letošních turnajů z okruhu MČR bylo vždy pardubické mužstvo Dynamo Eclot. Právě to je jedním z největších adeptů na vítězství a jeho hráči mají dvojnásobnou motivaci. Za vítězství by brali milion korun, zároveň by tím zkompletovali Tipsport Grand Slam, který je určen pro vítěze pěti z osmi po sobě jdoucích turnajů. Dohromady si tak z Brna mohou odvézt tři miliony korun.

Nyní jdou ale veškeré zásluhy stranou. Úspěšnost sezony se bude hodnotit podle zisku domácího titulu. To moc dobře vědí hráči libereckého týmu Sinners.

Opustí král svůj trůn?

Na mistrovském trůnu sedí už tři roky a své pozice se nechtějí vzdát snadno. Jenže zatím stále čekají na velké letošní vítězství. Přesto neztrácejí svůj elán a touhu po triumfu. „Mistrovství chceme vyhrát. Máme furt stejné ambice a věřím, že to dokážeme,“ řekl Simon Horák reportérům CNN Prima News po posledním pražském turnaji.

Speciální motivaci může mít sniper Tomáš Šťastný alias oskar. Nejlepší český hráč Counter-Striku nedávno přišel o pozici nejúspěšnějšího tuzemského hráče z hlediska finančních výher v turnajích. Za celou svou kariéru si vydělal 395 tisíc dolarů (zhruba 9,1 milionu korun). Překonal ho hráč počítačové strategie Dota 2 Jonáš Volek, jenž si na výhrách přišel na 397 tisíc dolarů (zhruba 9,15 milionu korun). V případě vítězství se ale Šťastný vrátí na první příčku.

Nejdůležitější český turnaj v Counter-Striku začíná už ve čtvrtek a v pátek skupinovou fází. O víkendu se definitivně rozhodne, která čtveřice týmů se podívá v půlce listopadu do Brna a porve se o titul šampiona.

Skupina A má dva jasné favority. Již zmíněné Dynamo Eclot a poté tým Sampi, jehož majitelem je český fotbalista Jakub Jankto. Tuto dvojici vyzvou týmy Enterprise a akademie Sinners.

V druhé skupině B se nachází hlavní sekce Sinners, která je favoritem číslo jedna, což potvrzují i kurzové nabídky a sázkaři. O druhou příčku zaručující postup do Brna se porve trojice týmů eEriness, Entropiq a Unity. Právě poslední jmenované mužstvo je v tomto ohledu mírným favoritem, protože většinu jeho kádru tvoří hráči, kteří na loňském MČR získali stříbrné medaile v dresu eSuby.

Na vrchol sezony mohou zamířit také fanoušci a fandit svému oblíbenému týmu. Už od čtvrtka se otevřou brány Vodafone PLAYzone Arény na pražském Chodově.

Vstupenky na samotné finále Tipsport MČR CS 2023, které se koná od 24. do 26. listopadu na brněnském výstavišti, jsou právě v prodeji. Kromě Counter-Striku čeká na hráče také hudební show s hudebníkem Marpem a kapelou Troublegang, dále je doplní brněnský rapper Maniak.

Podívejte se v reportáži, jak vypadala Halftime Show na loňském Tipsport MČR CS:GO. Herní a technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 a úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS. Archiv pořadu Enter najdete na webu CNNPrima.cz, stejně jako starší sezony pořadu CNN Prima Gaming.

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný