18. srpna 2023 12:15

Nové Call of Duty přichází s našlapaným gameplay trailerem a kupou novinek

Gameplay trailer hry Call of Duty: Modern Warfare III

Kampaň projde většími změnami než u předchozích dílů a podstatných úprav se dočká i populární zombie mód.

Call of Duty: Modern Warfare III bylo konečně oficiálně představeno, což doprovodilo taky prvním gameplay trailerem s opravdu působivou grafikou a atmosférou, jakou už za dlouhá léta praxe mají borci z Activisionu dokonale zmáknutou. Vlastně ani nevadí, že záběry z hraní jsou tak z poloviny namíchané s výstřižky z cutscén.

Základní parametry kampaně budou stejné jako u originální trojky Modern Warfare, včetně hlavního záporáka Vladimira Makarova. Oproti předchůdci však bude odhalena jeho společná minulost s Pricem a Task Force 141. Zahrajeme si jak na straně Task Force 141, tak na Makarovovy Konni Force, nebudou chybět populární borci s přezdívkami Gaz, Soap nebo Ghost.

Bohužel v seznamu lokací nebyla zmíněna Praha, což ještě nemusí znamenat, že ji tvůrci vynechají. Znovu s jistotou zamíříme do Verdansku a tamního gulagu, do Petrohradu, na Sibiř, Blízký východ i do Londýna. Dojde i na teroristický útok známý z mise No Russian, tentokrát však v jiné podobě.

Podstatnou novinkou je větší otevřenost některých misí, které tak nebudou lineární, ale nabídnou možnost zvolit různé postupy a v případě selhání si přetočit čas zpět. Má to hře dát více autentický nádech a taky zlepšit znovuhratelnost kampaně.

Mnoho menších novinek nabídne i multiplayer, který už při vydání bude obsahovat 16 map remasterovaných z MW2, dalších 12 dorazí později. Výrazně zvětšit se mají mapy pro zombie režim, kde se počítá s až 24 hráči.

Speciální desetiminutovou misi Shadow Siege Limited si lze zahrát v rámci Call of Duty: Warzone zdarma až do 21. srpna do 19:30 našeho času. Call of Duty: Modern Warfare III vychází 10. listopadu na PC a stávající i minulou generaci konzolí PlayStation a Xbox.

Zdroj: Rock Paper Shotgun

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný