9. září 2024 08:05

GTA 6 bohužel nevyjde v roce 2025. Uvnitř týmu už byl stanoven nový termín

Na nejočekávanější hru současnosti se bude podle čerstvých informací zřejmě čekat déle.

Když vyšel v prosinci 2023 první velkolepý trailer na Grand Theft Auto VI, všechny fanoušky hitové herní série potěšilo, že na jeho konci svítil rok 2025. Jenže od té doby se dost změnilo a první náznaky přišly už v březnu. Tehdy magazín Kotaku zjistil, že v Rockstar Games zavedli povinnost, aby všichni zaměstnanci pracovali celý týden z kanceláře, protože se vývoj hry zpožďuje.

Bohužel ani jarní opatření nezabralo a podle zjištění insidera Liama už byla hra interně odložena na rok 2026. Měla by vyjít někdy v jeho první polovině na aktuální generaci konzolí PlayStation a Xbox. PC verze pak stejně jako v případě předchozího dílu dorazí s odstupem 12 až 18 měsíců. Na informaci už stihl reagovat i slavný novinář Jason Schreier, který ji odmítl komentovat, ale hned v následujícím příspěvku zdůraznil, že to rozhodně neznamená, že by GTA nemělo být opožděno.

GTA 6 se bude odehrávat ve virtuální obdobě Miami, která se už v minulosti objevila v sérii pod názvem Vice City. Hlavními hrdiny bude partnerská dvojice Lucia a Jason pohybující se daleko za hranou zákona.

Hra by měla výrazně podpořit prodeje aktualizované generace konzolí, z nichž se momentálně nejvíce spekuluje o PlayStationu 5 Pro s třikrát výkonnější grafickou jednotkou. Předpokládá se totiž, že jen výrazně silnější hardware bude schopný hru rozběhnout ve 4K a zároveň 60 snímcích za vteřinu.

Zdroj: Sportskeeda, Kotaku

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický