29. února 2024 14:00

První fotky z nejdepresivnějšího filmu roku. Jde o remake klasiky, při jejímž natáčení zemřel slavný herec

Skoro dvě dekády čekáme na slibovanou předělávku temné kultovky. Nyní se můžete pokochat prvními fotkami.

Vrána je slavným komiksovým dílem, jímž se jeho autor James O’Barr vyrovnával se smrtí své snoubenky. Drsný příběh zachycuje mladíka Erica, jenž se s přítelkyní Shelly stane obětí pouličního gangu. Rok po hrůzné události se Eric objevuje znovu, šílený zármutkem, ovládaný hněvem a bolestí a zdánlivě nezranitelný. Možná se vrátil z hrobu jako ztělesněná pomsta, možná jen přežil klinickou smrt s poškozením mozku. Jak se ambivalentně nemrtvý hrdina oddává bolestivým vzpomínkám, sebepoškozování a vykonávání brutální pomsty, ulice Detroitu se zalévají krví.

Vrána opět přilétá

Komiks se dočkal filmové adaptace v devadesátých letech. Film ubral na vyobrazení děsivého duševního stavu a přidal na mysticismu, když jednoznačně potvrdil, že Erikovy schopnosti mají nadpřirozený původ. Zároveň výrazně přitvrdil na akci a o něco pozitivnějším vyznění. Stylový akčňák nicméně proslavil incident, kdy byl při natáčení jedné ze scén omylem zastřelen představitel hlavní role Brandon Lee. Od té doby vznikla další tři pokračování, seriál, komiksová série... a píseň Dana Landy. Zhruba před dvaceti lety se v Hollywoodu rozhořel úmysl natočit novou verzi Vrány, díky častým kreativním neshodám a dalším problémům jsme však dosud nový film neviděli.

Čtěte také: Americký komiks o české hře Kingdom Come? V CNN Prima Gaming přiblížíme, jak dílo vznikalo

Teď to ale vypadá, že novou verzi konečně uvidíme – konkrétně už 7. června 2024. Film The Crow režíruje Rupert Sanders (Sněhurka a lovec, Duch ve stroji), v roli Erica se objeví potetovaný Bill Skarsgård (To, Barbar), jeho snoubenku Shelly ztvární zpěvačka FKA Twigs a Danny Huston (30 dní dlouhá noc) doplní sestavu coby padouch, jenž v této verzi stojí za Erikovým neštěstím. V galerii se můžete podívat, jak bude nový Eric vypadat, a posoudit, jak moc se na novou verzi Vrány těšíte.

Zdroje: Vanity Fair/EW

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný