25. října 2024 15:35

Vetřelec: Romulus oficiálně dostal pokračování. Už známe první detaily a jméno režiséra

Jeden z nejlepších vetřelčích filmů dostane pokračování. Následující článek obsahuje spoilery ke snímku Vetřelec: Romulus.

Vetřelec: Romulus se ukázal být světlou nadějí pro vetřelčí filmy. Hororové pojetí Fedeho Alvareze stálo 80 milionů dolarů a globálně vydělalo přes 350 milionů dolarů. Navíc měl film pozitivní reakce ze strany diváků a kritiků, takže není divu, že chce studio dát Alvarezovi další možnost zazářit. Potvrdil to Steve Asbell z 20th Century Fox v rozhovoru pro The Hollywood Reporter.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Postavy na prvním místě

„S Fedem jsme se ještě tak úplně nedohodli, ale dohodneme, a navíc má nápady, kam by chtěl jít dál,“ vysvětluje Asbell. „Dva přeživší, Rain a Andy, hraní Cailee Spaeny a Davidem Jonssonem, byli na filmu tím nejlepším. Takže si pořád říkám – kde bych chtěl ty lidi vidět potom? Určitě tam budou figurovat vetřelci a natočíme s nimi pořádný horor. Ale obě ty postavy miluji a chci vidět jejich příběh.“

Vetřelec: Romulus se chronologicky odehrává mezi Scottovým prvním Vetřelcem a Cameronovými Vetřelci. Zachycuje skupinu mladých lidí, kteří živoří v těžařské kolonii na vzdálené planetě, odkud je zlovolná korporace Weyland-Yutani odmítá propustit. Rozhodnou se tedy vykrást část ztracené vesmírné stanice kroužící na orbitě. Jak to však u vetřelčích filmů bývá, opuštěný Romulus pro ně skrývá jedno slizké a zubaté překvapení.

Než se dočkáme dalšího filmu z vetřelčího světa, uvidíme příští rok seriál Alien: Earth, který Noah Hawley připravuje pro FX. Jak jste správně rozkódovali, vetřelci v něm budou řádit přímo na Zemi.

Zdroje: The Hollywood Reporter/Screen Rant

Video: Trailer filmu Vetřelec: Romulus

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický