26. července 2023 20:05

Upálil ve videu Barbie, internet se mu ale vysmál. Z nenávistné recenze je bizarní virál

Konzervativní hvězda sociálních sítí Ben Shapiro se rozhodl zakončit svůj proces s Barbie tradiční středověkou metodou, tedy upalováním.

Populární americký konzervativní komentátor a moderátor Ben Shapiro, známý z podcastu The Ben Shapiro Show nebo jako spoluzakladatel The Daily Wire, se pořádně rozohnil. Podle jeho vlastních slov ho producenti jeho show donutili jít na film Barbie, který následně označil jako woke odpad. Svou 43 minut trvající emotivní videorecenzi zahájil upalováním panenek Barbie.

Reakce sociálních sítí byla okamžitá. „Můj bratře v Kristu, vypadáš u toho, jako by ses pokoušel o cosplay Kena,“ zněl jeden ze sarkastických komentářů. „Tak si to přiznej. Nesnášíš ten film jenom proto, že je Barbie vyšší než ty,“ napsal další. „Viděl jsem zatím asi půl tuctu zuřivých tweetů o Barbie a doslova všechny byly od Bena Shapira,“ stojí v jiném z postřehů.

Ben Shapiro svou recenzi uvedl slovy, že během projekce popsal plný zápisník poznámek, šlo však podle něj o promarněné dvě hodiny života. Kritizuje mimo jiné, že film by měl být pro malé holčičky a neměly by se v něm objevovat narážky na věci jako smrt, sexualita nebo třeba Nejvyšší soud Spojených států amerických.

Nelíbí se mu, že je ve filmu reálný svět popisován jako patriarchát, protože jeho režisérkou je přece žena a většina hlavních rolí je taky obsazena ženami: „Mně teda přijde, že se ženy nemají špatně.“ Všiml si taky, že je ve filmu transgender Barbie, nikomu to nevadí a všichni se chovají, jako by to bylo normální.

Nejde zdaleka o první kritiku z konzervativních kruhů. Například populární republikánský senátor Ted Cruz film označil za čínskou propagandu. Ve filmu se totiž objevuje na tabuli načmáraná mapa světa, která podle něj zobrazuje nejasné hranice Číny, a to včetně území, na která si tato asijská velmoc činí nároky. Filmová Barbie mezitím trhá mnohé návštěvnické rekordy a míří k metě nejúspěšnějšího filmu roku 2023.

Zdroj: Newsweek, Independent

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný