19. července 2023 15:21

Neuvěříte, které herečky se měly stát Barbie místo Margot Robbie

Margot Robbie nebyla první volbou pro roli populární panenky. Kdo se měl role Barbie zhostit předtím a proč to nevyšlo?

Dávno předtím, než začalo na filmu pracovat studio Warner Bros. a vytvořilo z něho aktuální Barbie s tváří Margot Robbie, vlastnilo práva na franšízu studio Sony. To mělo připraveno jiný příběh sedící jiné herečce.

Nedokonalá Amy Schumer

Původní scénář z pera Hilary Winston (Jmenuju se Earl, Zpátky do školy) byl praštěnou komedií, v němž je titulní Barbie vyhoštěna z Barbielandu poté, co není shledána dostatečně dokonalou. Hrdinka si sama musí přijít na to, že hledání dokonalosti je nesmysl a vrátí se svůj domovský svět od diktátu dokonalosti zachránit. Hlavní role byla psána na tělo Amy Schumer (Jsem božská), ta však v roce 2017 projekt opustila kvůli neshodám ohledně jeho směřování.

Na Barbie však nezahořkla a novému zpracování projevila podporu: „Nemůžu se dočkat, až film uvidím... Teď na tom dělá jiný tým a vypadá to, že to je hodně feministické a nad věcí.“

Prohraný závod s časem

Následoval druhý pokus, kdy byl scénář přepracován Olivií Milch, která stojí například za scénářem ke snímku Debbie a její parťačky. Spolupracovala na něm s Anne Hathaway (Deník princezny, Temný rytíř povstal, Interstellar), pro kterou měla být Barbie psaná na tělo. Nicméně v roce 2018 vypršela Sony lhůta na držení autorských práv, kterou mohl prodloužit právě vznik nového filmu. Jenže studio to nestihlo a autorská práva putovala zpět ke společnosti Mattel, která se rozhodla jít úplně jiným směrem.

Nakonec Barbie skončila u studia Warner Bros., které ji svěřilo Gretě Gerwig (Malé ženy, Lady Bird). Ta napsala příběh společně s Noahem Baumbachem (Manželská historie, Fantastický pan Lišák, Život pod vodou) a díky své skvělé reputaci získané režií filmů jako Malé ženy nebo Lady Bird sehnala do hlavních rolí Margot Robbie a Ryana Goslinga. Výsledek teď poznají diváci po celém světě.

Zdroje: Comic Book Movie/Screen Rant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný