18. dubna 2024 11:45

Tarantino zrušil svůj nový film. Brad Pitt si v něm měl zopakovat roli z minulosti

Slavný filmař se věnoval přepisování scénáře, jen aby se projekt nakonec rozhodl zcela zahodit.

Desátým a posledním filmem Quentina Tarantina nebude snímek The Movie Critic. Slavný filmař ho poslal k ledu jen chvíli předtím, než se měly rozjet kamery s premiérou plánovanou na rok 2025. Do hlavních rolí už byli obsazeni Brad Pitt a Paul Walter Hauser, mluvilo se i o účasti Toma Cruise.

Tarantino chtěl ve filmu vyseknout poklonu svému oblíbenému undergroundovému kritikovi z přelomu 70. a 80. let Jimimu Sheldonovi, který psal mimořádně ostré recenze do plátku pro dospělé The Hollywood Press po boku známějšího Williama Margolda. The Movie Critic měl být volně propojený s předchozí tarantinovkou Tenkrát v Hollywoodu a Brad Pitt si měl podle magazínu The Hollywood Reporter zopakovat roli kaskadéra Cliffa Bootha.

Tarantino se v poslední době věnoval přepisování scénáře, což dále odsouvalo první klapku. Těžko říct, zda za zrušením stojí jeho nespokojenost se scénářem nebo hrozba skutečnosti, že v novém termínu už by nebyly dostupné všechny herecké hvězdy.

Čtěte také: Radši by svůj film spálil, než aby ho nechal změnit. Slavný režisér je příkladem pro všechny tvůrce

Slavný režisér a scenárista Paul Schrader nedávno prozradil, že ho Tarantino požádal, zda by nemohl použít původní konec jeho scénáře k snímku Bez slitování, což je jeden z Tarantinových nejoblíbenějších filmů. Evidentně si tak pohrával s myšlenkou na šokující pointu, jakou předvedl třeba právě v Tenkrát v Hollywoodu nebo v Hanebných panchartech.

Všechno naznačuje tomu, že si fanoušci na poslední tarantinovku ještě počkají. Dosud nejdelším rozestupem mezi jeho filmy bylo šest let mezi Jackie Brown (1997) a prvním Kill Billem (2003). Je vysoce pravděpodobné, že bude překonán. Tarantino v minulosti ujistil, že ani po svém posledním vstupu na velké plátno nehodlá odejít do důchodu, ale bude se věnovat psaní nebo se nechá zlákat do nějakého menšího seriálového projektu.

Zdroj: The Hollywood Reporter, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný