17. července 2023 14:44

Lidé už nebudou třeba. Nový trailer obřího akčního sci-fi ukazuje začátek konce

Nový trailer sci-fi Stvořitel

Jedné z největších překvapení letošní filmové sezóny zvyšuje očekávání druhým trailerem.

Když nedávno vyšel první trailer na nové sci-fi Stvořitel, vyvolal solidní pozdvižení. Snímek o válce lidí se silami umělé inteligence totiž vypadá jako řemeslně skvěle zvládnutý a hlavně atmosférický počin, který by mohl ještě před dvojkou Duny uhasit hlad po dospělejší, ale přitom stále pořádně akční podívané.

Druhý trailer odhaluje více ze zápletky, která však vyvolává mnoho otázek. Proč se elitní voják Joshua (John David Washington) vyslaný za zničením nejmocnější superzbraně určené k vyhlazení lidstva najednou zastaví jenom protože má ona zbraň podobu malého dítěte? Opravdu by stačil umělé inteligenci tak laciný trik? A proč se pak dokonce přidává na stranu lidských nepřátel? Všechno bude zřejmě zamotanější, ale trailer v tomhle směru působí dost naivně.

Režisér Gareth Edwards (Rogue One: Star Wars Story, Godzilla) je i autorem scénáře a do hlavních rolí po boku Washingtona (Tenet, Amsterdam, BlacKkKlansman) obsadil Gemmu Chan (Eternals, Humans), Kena Watanabeho, Ralpha Inesona a jako "roztomilou bombu" potom Madeleine Yunu Voyles. Do českých kin dorazí Stvořitel 28. září 2023. Těšíte se?

Zdroj: Collider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný