26. října 2024 13:15
Martin Kolář

Spider-Man 4 zajímavě naváže na Avengers 5. Potvrdilo se datum premiéry

Pavoučí superhrdina oficiálně hlásí comeback. Proč jsme na něj čekali tak dlouho?

První tři Spider-Mani s Tomem Hollandem vydělali skoro 4 miliardy dolarů, takže není divu, že nás čeká další díl. Studio Sony ho chtělo začít chystat hned po premiéře trojky, která je mimochodem sedmým nejvýdělečnějším filmem všech dob, Tomu Hollandovi ale vypršela smlouva a mohl si začít diktovat lepší podmínky. Přípravy filmu se proto nebývale protáhly, nyní už se však dolaďuje scénář, s nímž jsou Holland i jeho přítelkyně Zendaya konečně spokojení, a bylo oznámeno datum premiéry.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Holland se tedy vrátí do kin jako Peter Parker a Zendaya jako Michelle, a to 24. července 2026. Natáčení začne v létě 2025, o zápletce filmu však stále nevíme zhola nic. Teoreticky by měla pracovat s obnovením Michelliny paměti, s dalším zapojením jiných Spider-Manů nebo s představením hraného Milese Moralese. Reálně však jde jen o logické spekulace, kterých se nezbavíme minimálně do prvního traileru.

Klíčové nicméně je, že půjde Spider-Man 4 do kin pouhé dva měsíce po Avengers: Doomsday (ano, prakticky stejná situace nastala u Avengers 4 a Spider-Mana 2). Pátý díl největší superhrdinské ságy vrací do hry Roberta Downeyho Jr., tentokrát v roli padoucha Doctora Dooma. Downey má s Hollandem velmi blízký vztah, nikoho by tak nepřekvapilo, kdyby se nejmladší člen Avengers převlékl do pavoučího kostýmu i tady. Znovu ale jde jen o drby/zbožná přání pracující s tím, že by u Marvelu byli blázni, kdyby do velkého superhrdinského návratu nenacpali Deadpoola, Wolverinea a Spider-Mana…

Zdroj: Deadline, Variety

Video: Trailer třetího Spider-Mana

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický