26. května 2023 20:20

Nové Rychle a zběsile nečekaně vymazalo důležitou postavu. Má to zvláštní vysvětlení

Byť se v sérii Rychle a zběsile běžně objevují postavy, od kterých bychom to už nečekali, poslední film nás naopak překvapil jednou absencí. O ní a dalších postavách se rozpovídal jeden z herců.

V Rychle a zběsile 9 hrála klíčovou roli Elle (Anna Sawai), jíž poskytoval ochranu Han (Sung Kang). Na konci to vypadalo, že se Elle stane důležitou součástí Hanova – a tím pádem i Domova – života, v desátém díle o ní ale není ani zmínka. Jak je to s její absencí vysvětlil Hanův představitel Sung Kang v rozhovoru pro Insider.

Další vzkříšení

Hana už jsme viděli ve fatální nehodě a pak se vrátit – a to rovnou dvakrát. Přestože byli diváci přesvědčení, že jeho osud ukončila plamenná exploze v třetím dílu Tokijská jízda, překvapil je pak v díle pátém, který se ukázal jako její prequel. V šestém díle se pak ukázalo, že za Hanovou nehodou vlastně stojí Deckard Shaw (Jason Statham). Jelikož se ale Shaw později zařadil do Domovy rodiny, bylo lepší ukázat, že Han vše přežil, protože přijmout do rodiny někoho, kdo vám předtím zavraždil jejího člena, je přece jen trochu zvláštní. A jak je to tedy s Elle?

Podle Kanga existuje scéna, která dívčinu absenci uspokojivě vysvětluje. Údajně ji vymyslel sám Diesel, který je prý sérii a její mytologii maximálně oddaný a charakteristiky a detaily života jejích postav nosí v hlavě. Scéna se však do finálního sestřihu nedostala, takže nám na tuto palčivou otázku zřejmě odpoví až příští film. V desítce totiž dostaly přednost dva důležité návraty.

Tím prvním je bývalá agentka Mossadu Gisele Yashar (Gal Gadot), jejíž oživení může znamenat i opětovné spletení osudů Hana, Gisele a Elle, ovšem za předpokladu, že se toho všechny postavy dožijí. Desátý díl totiž skončil masivním cliffhangerem, jenž zanechal Hana v dost fatální situaci.

Závěr rovněž naznačuje, že krutá pomsta padoucha Danteho (Jason Momoa) by měla dopadnout taky na Luka Hobbse (Dwayne „The Rock“ Johnson), jenž se tímto také vrací do domovské série. Jak se bude celá patálie s rodinou dále vyvíjet, však uvidíme až v roce 2025.

Zdroj: Screen Rant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný