24. května 2023 14:50

Rychle a zběsile 11 se blíží, konec je však daleko. Tady je všechno, co víme o budoucnosti slavné akční série

Sesbírali jsme všechny informace, které jsou dostupné o příštím díle Rychle a zběsile... a o dalších filmech z tohoto světa.

Desítka Rychle a zběsile předvádí v kinech po celém světě více než solidní jízdu – a vyvrací tak tvrzení, že akční sérii dochází šťáva v nádrži. Mělo přitom jít o první polovinu z vyvrcholení hlavního příběhu, který započal v roce 2001. Jenže mezitím se některé věci změnily, což je potřeba náležitě vysvětlit.

Kdy bude premiéra Rychle a zběsile 11?

Do odhalení konkrétního data premiéry Rychle a zběsile 11 ještě nějaký čas zbývá. Vin Diesel ale v dubnu 2023 na CinemaConu potvrdil, že film dorazí k divákům v roce 2025.

Kdo bude režírovat a psát Rychle a zběsile 11?

Rychle a zběsile 11 už připravuje režisér desítky Louis Leterrier (Kurýr, Podfukáři, Utržený ze řetězu), který se dokázal rychle chopit otěží a zvládnout desítku poté, co ji kvůli tvůrčím neshodám opustil veterán série Justin Lin. Scénář, který nebývá zrovna silnou stránkou „rychlých“ filmů, by měla tentokrát sepsat dvojice Christina Hodson (Bumblebee, Birds of Prey) a Oren Uziel (22 Jump Street, Ztracené město).

Jaké bude herecké obsazení Rychle a zběsile 11?

Počítat můžeme s celou ústřední rodinou, ale režisér láká na návrat prakticky všech postav, u kterých je to jen trochu možné. „Velmi otevřeně jsme řekli, že tohle je konec cesty a že se blížíme ke konci. Takže není postava, o které bychom v našich plánech nemluvili nebo o ní neuvažovali. Všichni v této sérii, jak jste viděli, jsou nějak součástí našeho plánu. To je vše, co vám k tomu můžu říct. Uvidíte,“ vysvětlil Leterrier magazínu Comic Book.

Desítka do hry přidala Jasona Momou a vrátila Gal Gadot s Dwaynem Johnsonem. Evidentně to však není konečná – obzvlášť když víme, že Rychle a zběsile umí oživit „mrtvé“ postavy a poradilo si v sedmém dílu i s tragickou ztrátou hlavní herecké hvězdy Paula Walkera.

Bude Rychle a zběsile 11 poslední díl hlavní série?

Možná nebude. Vin Diesel totiž na premiéře desítky prohlásil, že si studio rozmyslelo svůj původní plán na dvoudílné finále a chce rovnou završující trilogii. Rychle a zběsile 12 by tak mělo celou ságu uzavřít až v roce 2027.

Chystají se nějaké spin-offy Rychle a zběsile?

Přestože příběh rodiny kolem Doma Torreta skončí v Rychle a zběsile 12, můžeme se těšit na další spin-offy z autařského světa. První z nich přitom už máme za sebou, šlo o Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw z roku 2019.

Producent celé franšízy Vin Diesel v rozhovoru pro Variety zdůraznil, že spin-offy přijdou až po velkém finále a první na řadě by měl být příběh Letty (Michelle Rodriguez) a její girl power skvadry: „V roce 2017 jsem začal pracovat na ženském spin-offu, spolu s dalšími spin-offy. Čím dříve uzavřeme hlavní příběh, tím dříve je budeme moci vypustit do světa.“ Pokud tedy čekáte, že se série někdy vrátí k trochu komornějšímu pojetí s menším množstvím postav, budete ještě potřebovat hodně trpělivosti.

Zdroj: The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný