15. září 2023 14:05

Arnold Schwarzenegger v Rockym IV? Zábavná galerie ho ukazuje jako Ivana Draga

Musíme přiznat, že kdyby k souboji Slye s Arniem v ringu skutečně došlo, mělo by to značný kultovní potenciál.

Čtyřka Rockyho patří mezi výstavní kousky osmdesátkové kinematografie, protože použila snad všechna žánrová klišé a vyhrotila je na zábavných 120 %. Skvělým způsobem to ukazuje komiksově přepálená postava Ivana Draga – nelidské boxerské mašiny a produktu sovětské sportovní propagandy. Rocky se proti němu mohl zase cítit jako outsider, což diváci milovali.

Obsadit do role ruského bijce tehdy spíše celebritu a modela Dolpha Lundgrena byla nepochybně skvělá volba. Urostlý Švéd si vychutnával každou scénu, ve které mohl uplatnit mrazivě chladný pohled, ale i bohatou průpravu z bojových sportů. V kjókušin karate to dříve dotáhl dokonce na kapitána švédského národního týmu.

Nejednoho fanouška jistě napadlo, jaké by to asi bylo, kdyby dokázal Stallone do role urvat svého tehdejšího největšího rivala na poli akčního filmu Arnolda Schwarzeneggera a pomstít se mu v ringu za smrt Apolla Creeda (Carl Weathers).

Díky technologii deepfake už si to nemusíme představovat. Instagramový hračička Brian Monarch prostě vyměnil slavnou švédskou tvář za rakouskou. Výsledek působí překvapivě přesvědčivě. Posuďte sami a přiznejte... nechtěli byste si dát celý film s Arniem v deepfake podobě?

Zdroj: Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný