26. června 2024 13:05

The Rock v novém akčňáku zachraňuje Vánoce. První trailer ukazuje jeho týmovku s Kapitánem Amerikou

Český oficiální trailer filmu Red One.mp4

Osud Vánoc je v ohrožení. Proto je do akce povolána trochu podivná dvojka, na jejíž herecké chemii bude podle všeho stát úspěch celého vysokorozpočtového dobrodružství.

Santa Claus je hned v úvodu traileru sváteční akční pecky Red One představen jako pořádně vyrýsovaný dědula (J. K. Simmons nezklamal!), který si dává ve volných chvílích bench-press výzvy se šéfem své ochranky Callumem Driftem (Dwayne Johnson). Jenže nakonec je Santa ze své základny na Severním pólu unesen a Drift musí rozjet pátrání po chlápkovi, bez něhož by nebyly Vánoce... tedy alespoň ty amerikanizované.

Čtěte také: Fanoušci Shreka jásají: O zlobrovi se točí další díl, Murphy prozradil i další velké překvapení

Režisér Jake Kasdan evidentně navazuje na dvojici svých úspěšných akčních komedií Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) a Jumanji: Další level. Můžeme se tak těšit na odlehčené vyprávění nabité atrakcemi, kulturními odkazy a vtípky, čemuž pomůže i Chris „Kapitán Amerika“ Evans, který se v podobných rolích po svém konci u Marvelu docela zabydlel (The Gray Man, Ghosted, Na nože). Hereckou sestavu doplňují Kiernan Shipka, Lucy Liu, Nick Kroll, Bonnie Hunt nebo Kristofer Hivju.

Pokud si má na sebe Red One v kinech vydělat ještě předtím, než zamíří na streamovací službu Amazon Prime, bude muset předvést fakt solidní jízdu. Rozpočet totiž nabobtnal na mamutích 250 milionů dolarů, a to zejména díky rekordnímu honoráři 50 milionů pro Dwaynea Johnsona, což mu údajně nezabránilo v otřesném chování, které předváděl na place.

Red One má navíc ambici odstartovat sváteční akční franšízu. Jak úspěšně si povede, zjistíme na sklonku podzimu. Do českých kin vstoupí film 14. listopadu 2024.

Zdroj: The A.V. Club, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický