25. června 2024 16:15

Je Policajt v Beverly Hilly 4 pecka? První reakce dávají velkou naději

Zbývají poslední dny do okamžiku, kdy se vrátí jedna z největších klasik v žánru akční komedie.

Neskutečných třicet let uběhlo od doby, kdy jsme naposledy viděli Eddieho Murphyho jako detektiva Alexa Foleyho ve třetím Policajtovi z Beverly Hills. Trailery chystané čtyřky působily, jako by si Axel jen na chvilku odskočil, a po prvních ohlasech zámořských kritiků můžeme opatrně potvrdit, že podobně dopadl i celý film.

Čtěte také: Smutná zpráva pro český film. Zemřel producent Jíra, podílel se na Koljovi nebo Samotářích

„Parádně jsem se bavil. Celé to působí jako začátek nové série filmů, ale zároveň pocta dvojce i originálu,“ napsal magazín JoBlo. Podobně to vidí i Darica Cottingham, která napsala, že film nefunguje jen nostalgií, ale nabízí dost zábavy a ujetosti, jakou od jedné z nejslavnějších akčních komedií divák očekává: „Eddie Murphy je jasnou hvězdou a hýří vtipem, potřebujeme víc takových komedií. Fakt jsem si to užila a myslím, že doma u obrazovky to bude ještě lepší.“

Objevily se ale i méně nadšené reakce, jako třeba od Brandona Davise z magazínu ComicBook, který tvrdí, že se po tak dlouhé době nepodařilo zopakovat kouzlo původních filmů, na rozdíl třeba od kladně přijatých i hojně navštěvovaných Mizerů.

Kladné ohlasy prvních diváků už však přiměly hvězdného producenta filmu Jerryho Bruckheimera (Top Gun, Mizerové, Piráti z Karibiku) plánovat pokračování. „Eddie je neuvěřitelný herec, co umí drama i komedii, vlastně cokoli. Je tím stejným Alexem Foleyem, pořád v ulicích, a i když s věkem zmoudřel, pořád má jiskru v očích,“ popsal Bruckheimer, proč věří, že návrat nebude pouze jednorázovou záležitostí.

Axel F bude v novince řešit případ, který se ho bude dotýkat velice osobně. V ohrožení života se totiž ocitne jeho dcera Jane (Taylour Paige), což ho donutí spojit síly nejen se starými parťáky Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), ale i s novým policejním parťákem Bobbym (Joseph Gordon-Levitt). Režíruje debutující Mark Molloy, který dosud točil reklamy například pro Apple.

Policajt v Beverly Hills: Axel F vtrhne na stream už 3. července 2024.

Zdroj: Digital Spy, Variety

Video: Trailer čtvrtého Policajta z Beverly Hills

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický