25. června 2024 13:50

Kdy bude Shrek 5? Eddie Murphy překvapil prohlášením, jak už je nový film daleko

Čekání na nové dobrodružství se zeleným zlobrem se nakonec dost zkrátí.

Eddie Murphy právě propaguje svůj velký návrat do role detektiva Axela Foleyho ve čtyřce Policajta v Beverly Hills. V rozhovoru pro magazín Collider ale vypustil nečekanou bombu – prozradil, že už má za sebou nahrávání úvodního dějství pátého Shreka, v němž bude opět hlasem Oslíka. „Myslím, že premiéru plánují na rok 2025,“ prozradil.

Řekl, že práce na dabingu začaly již před několika měsíci a do konce roku se k nim ještě vrátí. Pak však přidal ještě informaci, že to nebude ze Shrekova světa poslední kapitola. „Oslík bude mít svůj vlastní film, takže děláme Shreka a chystáme i Oslíka,“ doplnil. Studio Universal, pod které série i animační studio DreamWorks Animation spadají, zatím mlčí, takže není jasné, zda se z dabérů vrátí také Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona) nebo Antonio Banderas (Kocour v botách).

Pohádková série Shrek v roce 2026 oslaví čtvrtstoletí, během kterého dokázala celosvětově utržit úžasné 4 miliardy dolarů, do nichž se počítají i skvělé výsledky dvou pozitivně přijatých spin-offů s Kocourem v botách, které samy o sobě přidaly miliardu.

Čtěte také: 4 nejúspěšnější animované série všech dob: Vydělal víc Shrek, nebo Doba ledová?

Hlavní linii příběhu dosud uzavíral snímek Shrek: Zvonec a konec. Jak už to v Hollywoodu bývá, když je zájem diváků a nápady, každý příběh ještě může dostat další kapitolu. I v případě Oslíkova spin-offu jen málokdo pochybuje o tom, že by nešlo o hit, protože jde o jednu z nejoblíbenějších vedlejších postav, která svou popularitou postupně možná i předčila Shreka s Fionou.

Zdroj: Collider, Deadline

Video, které jste mohli minout: Trailer aktuálního animovaného hitu V hlavě 2

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický