31. října 2023 15:30

Jak vypadá 92 let starý Pierce Brosnan? Fotky úžasné proměny milovaného Jamese Bonda

Někteří herci vypadají i v pokročilém věku mladě a vitálně, jiní se nebojí ještě více postaršit. Jeden z nejlepších představitelů Jamese Bonda se pro nový film stal 92letým staříkem, který vyšel z domova důchodců a zmizel.

Pierce Brosnan nedávno oslavil 70 let a stále působí dost živelně. Brzy ho však uvidíme v roli válečného veterána z Normandie Artieho Crawforda, který ve věku 92 let navštíví výročí operace Neptun. Tím si ale trochu zadělá na problém, respektive způsobí nemalé potíže domovu důchodců, kde momentálně žije.

Velký útěk

Příběh filmu The Last Rifleman vznikl na motivy skutečného příběhu Bernarda Jordana, poručíka britského námořnictva a veterána zmíněné operace, jemuž v roce 2014 nevyšla cesta do Normandie kvůli neplatnému pasu. Když však v televizi uviděl reportáž o chystané oslavě 70. výročí vylodění v Normandii, která se měla konat následující den, okamžitě se rozhodl, že toho musí být součástí. Svým ošetřovatelům řekl, že si skočí jen do krámu, ve skutečnosti ale 89letý muž nasedl na vlak do Portsmouthu a pak na přívoz do Caen. Zatímco s ostatními veterány vzdával poctu padlým a vzpomínal na Den D, probíhaly v jeho domovině rozsáhlé pátrací akce.

Čtěte také: Vyloděním boje v Normandii neskončily. Tuhý odpor v Caen trval nečekaně dva měsíce

Jordanova eskapáda se dostala na titulní stránku Daily Mail a média mu dala přezdívku The Great Escaper, tedy Velký útěkář, podle slavného válečného filmu Velký útěk (The Great Escape). „Myslel jsem na kamarády, kteří padli. Šel jsem jim vzdát úctu,“ řekl k celé věci Jordan, který o rok později zemřel. Ve filmu The Last Rifleman si postavu podobnou Jordanovi zahraje Pierce Brosnan, a v masce, kterou si můžete prohlédnout v galerii, je skoro k nepoznání. Umělá povislá kůže a proplešatělá paruka z něj udělaly důstojného starého muže, který toho má hodně za sebou.

Film bychom měli vidět ještě letos, oficiální datum premiéry ještě nebylo stanoveno. Příběh už přitom byl zrovna tento rok jednou zfilmován. Ve filmu The Great Escaper si Bernarda Jordana zahrál Michael Caine. Ve druhé verzi The Last Rifleman se kromě Pierce Brosnana objeví Clémence Poésy, Jürgen Prochnow, John Amos, Claire Rafferty a Desmond Eastwood.

Zdroje: Daily Mail/Digital Spy

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný