8. ledna 2024 17:31

Parádní finský John Wick konečně na streamu. Náckové budou řvát bolestí

Přímočará podívaná Sisu si půjčila styl z westernů i od Tarantina.

Finská akční řežba Sisu se ukázala v kinech na jaře minulého roku a přestože už si odbyla online premiéru, nebyla dosud k dispozici bez samostatného poplatku v rámci předplatného. To se však brzy změní. Pokud patříte mezi fanoušky osamělých hrdinů, kteří se nebojí vzdorovat absurdní přesile, pak byste si ho rozhodně neměli nechat ujít.

Příběh sleduje prospektora Aatamiho (Jarmo Tommila), který na sklonku 2. světové války narazí v severském Laponsku na zlatou žílu. Když se nalezenou kořist vydá zpeněžit do nejbližšího města, narazí na ustupující nacistický oddíl v čele s nelítostným velitelem SS (Aksel Hennie), který se chce zlata zmocnit. Netuší však, že nenarazil na obyčejného kopáče...

Svižní snímek režiséra Jalmariho Helandera (Sejmi prezidenta) dorazí 27. ledna na službu HBO Max s vizitkou 94% pozitivních recenzí na Rotten Tomatoes, kde ho kritici přirovnávali k Johnu Wickovi či Kill Billovi.

„Krví potřísněný popcornový akčňák, který si na nic nehraje a dovádí ohrané nápady do ujetých a zábavně přestřelených konců,“ napsalo Variety„Spojení stylu Sergia Leoneho s prvním Rambem a Šíleným Maxem, s velkou dávkou Tarantina – ale i takový popis je zjednodušením. Sisu je vizuálně vzrušující, nestydatě hravý a vždy zaručeně nepředvídatelný nářez,“ pochválilo AU Review.

Zdroj: MovieWeb, HBO

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný