23. srpna 2024 10:55

Český trailer nového Pána prstenů ukazuje zničující válku v Rohanu. Film jde v prosinci do kin

Český trailer filmu Pán prstenů - Válka Rohirů.

Fanoušci konečně dostávají první pohled na zfilmovaný příběh slavného rohanského krále Helma Kladiva.

Pán prstenů se ještě letos vrátí na plátna českých kin ve filmu Pán prstenů: Válka Rohirů, odehrávajícím se 183 let před událostmi filmové trilogie. Právě jejími útržky začíná i celý trailer, který se snaží diváka připravit na moment, kdy se tolkienovská Středozemě převlékne do anime kabátku.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Režisérem novinky je totiž uznávaný Kendži Kamijama (Duch ve stroji: SAC_2045, Blade Runner: Black Lotus), který nijak neustoupil z typicky japonského způsobu animace. Diváci, kteří doufali ve více moderní 3D přístup, se tak mohou cítit zklamaní, stejně jako ze skutečnosti, že první trailer nenabízí žádný větší výjev z bitvy, ale spíše seznamuje s hlavními postavami.

Těmi budou rohanský král Helm Kladivo, namluvený v originále dokonale zarputilým Brianem Coxem (Boj o moc, Trója). Ten se dostane do války s mocnými Vrchovci, když odmítne dát svou dceru Héru (Gaia Wise) za ženu Wulfovi (Luke Pasqualino), a navíc ve vyhroceném sporu zabije jeho otce Freca (Shaun Dooley). Bude to právě postava rusovlasé Héry, která v příběhu sehraje významnou roli, ačkoli nevychází přímo z Tolkienova textu, ale dodá příběhu novou perspektivu i hybnou sílu.

Roli z filmové trilogie si zopakuje herečka Miranda Otto, jejíž Éowyn bude sloužit jako vypravěčka. Zbytek dabérů zahrnuje herce jako Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright nebo Jude Akuwudike.

Na výsledek produkčně dohlížela ústřední dvojice zodpovědná za filmovou trilogii, tedy její režisér Peter Jackson a jeho dvorní producentka a scenáristka Philippa Boyens, která je jedním ze jmen podepsaným i pod příběhem Války Rohirů. Třetím do party byla Fran Walsh, spoluautorka scénářů k trilogii Pán prstenů i Hobit.

Pán prstenů: Válka Rohirů vstoupí do českých kin 12. prosince 2024.

Zdroj: EmpireTheOneRing.net

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický