3. září 2024 11:45

Brad Pitt a George Clooney znovu ve formě? Jejich nová komedie od režiséra Spider-Manů má první recenze

Příběh dvou osamělých vlků nalákal povedenými trailery. Dokáže film naplnit vysoká očekávání?

Brad Pitt (60) a George Clooney (63) patří mezi nejspolehlivější stálice Hollywoodu, takže se s jejich novým filmem Wolfs (Osamělí vlci) spojují četná očekávání, obzvláště, když ho režíruje Jon Watts, stojící za oblíbenými spider-manovskými filmy s Tomem Hollandem, a jde o divácky oblíbený žánr akční buddy komedie.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Podle zámořských recenzí nás nečeká žádný skvostný kus, ale chytře a stylově natočený snímek, který překonává dnešní standard filmů uváděných primárně na streamovací platformy. „Jde o zábavu na odreagování, žádnou oscarovku, zkrátka film, co se nebere vážně, ale je dospělým způsobem chytrý,“ popisuje prestižní IndieWire. Podobným způsobem vnímá film i britský The Guardian: „V jádru jde vlastně o jednoduchou a do sebe zahleděnou kriminálku, ale hlavní hvězdy si to evidentně dost užívaly, a jejich vzájemné špičkování je vcelku nakažlivé.“

Film vypráví o dvojici fixerů, neboli profesionálních zametačů těch nejzapeklitějších problémů za hranou zákona. Jsou nuceni pracovat spolu na případu, který zdaleka nekončí odklizením mrtvoly, jíž po sobě zanechala movitá klientka. Jejich noc se vymkne kontrole způsobem, který ani jeden z nich nečekal. Scénář si napsal sám režisér a do dalších rolí obsadil třeba Amy Ryan (Sugar, Birdman), Austina Abramse (Euforie, Tohle jsme my) nebo Zlatka Buriće (Trojúhelník smutku, trilogie Dealer).

Wolfs podle Rotten Tomatoes nasbírali 78 % pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 5,9/10. Metacritic shrnul kritické ohlasy skóre 61/100, což je o deset méně než předchozí Wattsův počin Spider-Man: Bez domova, kde se potkaly hned tři varianty pavoučích superhrdinů.

„Film slouží čistě jako prostředek k tomu, aby se Clooney a Pitt mohli pustit do pichlavého vtipkování a mudrování nad mrtvými těly. Cokoli hlubšího je odmítnuto, jelikož by to kazilo hladce plynoucí bezproblémovou zábavu,“ konstatuje The Film Verdict.

Zdroj: Rotten Tomatoes, Metacritic

Video: Trailer filmu Osamělí vlci

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický