28. srpna 2024 14:22

Stallone začíná točit Cliffhangera 2. Film dostal novou hrdinku i režiséra

Pokračování vysokohorské akční klasiky se bude točit hlavně u našich jižních sousedů.

Vysokohorský záchranář Gabe Walker se více než třicet let po svém minulém dobrodružství z filmu Cliffhanger (1993) opět utká se zákeřnými únosci. Osmasedmdesátiletý Sylvester Stallone se před kamery postaví už letos v září, což vyplynulo ze zprávy rakouského filmového fondu, od něhož dostali filmaři finanční pobídku. Produkce zavítá rovněž na lokace v Bavorsku a do ateliérů Penzing u Mnichova.

Příběh filmu si prošel v poslední době značnými úpravami, které dotáhl scenárista Mark Bianculli (Lincoln Rhyme, The Good Neighbor). Gabe si na stará kolena pořídí luxusní horskou chatu v Dolomitech. Jenže jednoho dne je unesen spolu s bohatým klientem, kterého provází na víkendovém horském dobrodružství. Na jejich záchranu se vydá Walkerova dcera. Bude muset využít všechny schopnosti, které ji otec naučil, aby společně s ním využila drsných podmínek v boji na život a na smrt.

Ze synopse je jasné, že veškerá krvavá práce tentokrát nezůstane na dědečka Stalloneho, ale dostane výrazně mladší posilu. Obsazení jeho dcery dosud není známo a jistě bude pro úspěch filmu podstatné. Změnil se také režisér – Rica Romana Waugha (Trestanec, Zločinec) nahradil zkušený francouzský filmař Jean-François Richet (Veřejný nepřítel č. 1, Přepadení 13. okrsku).

Původní film vznikl v americko-francouzské produkci a natáčel se v italských Dolomitech, které však představovaly americké Skalisté hory. Gabe (Stallone) se v něm těžko vyrovnává se smrtí přítelkyně svého kamaráda, kterou si dává za vinu. Jednoho dne je nucen vyrazit se svou láskou Jessie (Janine Turner) na záchrannou misi. Brzy však zjistí, že se ocitl uprostřed obří krádeže peněz zkomplikované pádem letadla, kterou vede nelítostný Eric Qualen (John Lithgow). Originál režíroval Renny Harlin (Smrtonosná past 2, Formule!).

Zdroj: World of Reel, Screen Daily

Trailer původního Cliffhangera:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický