6. dubna 2024 06:00

Návrat Obi-Wana Kenobiho? Ewan McGregor se rozpovídal o své budoucnosti ve světě Star Wars

Skotský herec nepochybuje o tom, že ho ještě uvidíme jako legendárního mistra řádu Jedi.

Ewan McGregor (53) má za sebou mnoho památných rolí, ale žádná mu nepřinesla takovou slávu jako ztvárnění mistra Obi-Wana Kenobiho ze ságy Star Wars. Naposledy se do role vrátil v roce 2022 ve stejnojmenném šestidílném seriálu a v aktuálním rozhovoru pro magazín LADbible řekl, že to jistě nebylo naposledy.

Na otázku, zda je optimistický ohledně dalšího pokračování, odpověděl: „Jsem si jistý, že k němu dojde.“ Podle jeho slov mu zbývá ještě řada let do doby, kdy bude stejně starý jako Alec Guinness, představitel Obi-Wana v původním Star Wars filmu z roku 1977 s podtitulem Nová naděje. „Máme dost času vyprávět více příběhů,“ zdůraznil.

Přestože by měl Obi-Wan podle hlavní filmové linie na planetě Tatooine jen v ústraní dohlížet nad dospíváním Lukea Skywalkera, měli s ním tvůrci z Lucasfilmu větší plány. Ještě před vznikem zmíněného seriálu měl dostat trilogii filmů – je tedy možné, že některé nápady ještě zůstaly nevyužity a daly by se přetavit v další sezónu seriálu či dokonce film.

Konkrétní obrysy však McGregor neprozradil. „Ještě mi nikdo z Lucasfilmu ani od Disneyho nezavolal, abychom podnikli něco dalšího. Obi-Wan byl natočen jako minisérie, lidem se líbil, což mě nesmírně potěšilo,“ řekl herec, jehož láska ke světu Star Wars je velmi nakažlivá. Uvidíme, zda se přenese i na vedení Disneyho, které ještě na letošek plánuje seriál Akolytka z éry Vrcholné republiky a také osmidílný příběh Skeleton Crew, jehož spolutvůrcem je Jon Watts (aktuální trilogie se Spider-Manem).

Zdroj: The Playlist, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný