10. ledna 2024 11:25

Budoucnost Star Wars odhalena. Nový film potěší fanoušky slavného seriálu

Několik novinek z předaleké galaxie částečně vyjasňuje, co fanoušky čeká. Že by se však rozptýlily pochybnosti a nejasnosti se říct úplně nedá.

Vyznat se v budoucnosti Star Wars začíná být čím dál složitější, čemuž moc nepomůže ani aktuální dvojice novinek. Dosud fanoušci žili v přesvědčení, že prvním z chystané trojice celovečerních filmů bude snímek od režisérky Sharmeen Obaid-Chinoy, který rozšíří příběh Rey (Daisy Ridley) ze sequelové trilogie. Jenže všechno bude zřejmě jinak.

Lucasfilm v čele s producentkou Kathleen Kennedy totiž nově ohlásil, že se už letos začne natáčet dosud neoznámený film The Mandalorian & Grogu, kterým by měl vyvrcholit seriál The Mandalorian. Režírovat ho bude jeho tvůrce Jon Favreau (mimo jiné režisér Iron Mana) pod producentským dohledem Davea Filoniho, nového kreativního ředitele Lucasfilmu. Jelikož zmíněný příběh Rey je stále teprve v ranné fázi vývoje, mohl by ho filmový Mandalorian vystřídat v plánovaném termínu premiéry v květnu 2026 a Rey by odsunul na Vánoce stejného roku? Podrobnosti nebyly zveřejněny, tak nezbývá než spekulovat.

Vedení Lucasfilm ani neupřesnilo, zda tímto rozhodnutím padá čtvrtá sezóna Mandaloriana. Co však jistě mnoho diváku potěší, je oznámení druhé série Ahsoky, která toho zatím dějově moc nestihla a vlastně jen ze zapadlého koutu vesmíru vysvobodila démonického velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen), který tak teprve dostane možnost obnovit zašlou slávu Impéria. Tomu budou jistě chtít zabránit všichni hrdinové z první série, tedy Ahsoka (Rosario Dawson), Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo), Ezra Bridger (Eman Esfandi) či Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead). Za kormidlem zůstává Dave Filoni.

Stejný Filoni má stále na starost taky plánovaný celovečerák, kterým se měly propojit všechny seriály z tzv. Mandoverse (The Mandalorian, Ahsoka, Boba Fett). Znamená to tedy, že snímek The Mandalorian & Grogu bude jeho pouhou předehrou? Třetím z celovečerních filmů pak má být snímek z počátků Řádu Jedi, který chystá James Mangold (Logan, Le Mans 66, Indiana Jones a nástroj osudu). Ten by měl dorazit na Vánoce 2027.

Dodejme, že ještě letos dorazí taky dvojice Star Wars seriálů Skeleton Crew a The Acolyte, druhá sezóna Andora a pak taky dvojice animovaných seriálů – třetí série Vadné várky a druhá sezóna Příběhů rytířů Jedi.

Star Wars tak skutečně nešetří kvantitou a snaží se pokrýt všechny věkové skupiny diváků a ideálně nabrat i nové fanoušky mezi nejmenšími. Až čas ukáže, zda se nepotvrdí úpadek kvality, přesycenost diváků a opadnutí zájmu jako v případě jiné dojné krávy Disneyho, komiksovek od Marvel Studios.

Zdroj: The Playlist, Entertainment Weekly

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný