22. listopadu 2023 16:55

U Star Wars konečně došlo na zásadní rozhodnutí, které by je mohlo spravit

Populární vesmírná sága zkouší záchranu, na kterou by fanoušci mohli slyšet...

Dave Filoni je architektem animované části Star Wars se seriály Klonové války a Povstalci. Významně se však podílel taky na úspěchu nedávných hraných seriálů Ahsoka a The Mandalorian. Magazín Vanity Fair teď zveřejnil článek o chystaných změnách ve Star Wars. Dostal je na starost právě Filoni, který byl povýšen do funkce kreativního ředitele Lucasfilmu.

Společně s další Star Wars veteránkou a producentkou Carrie Beck bude Filoni nastavovat kompletní směr celé ságy, tedy ne pouze její seriálové části. Zodpovídat se bude přímo prezidentce Lucasfilmu, kterou je Kathleen Kennedy, z níž si nedávno dost dost drsným způsobem utahoval satirický seriál Městečko South Park.

Filonimu zůstane režie celovečerního filmu z Nové Republiky, který má pospojovat příběhy Ahsoky, Mandaloriana i Boba Fetta a jehož hlavním padouchem by měl být obávaný velkoadmirál Thrawn.

Právě Filoni je mnoho fanoušky vnímán jako strážce všeho posvátného ze světa Star Wars, který zároveň dokáže rozumně rozšiřovat jejich lore. Jako oddaného fanouška série si ho vybral v roce 2008 sám George Lucas. Předtím byl jedním z režisérského týmu kultovního animovaného fantasy seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (2005).

Zdroj: Vanity Fair, The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný