9. května 2024 16:15

Je to oficiální: Pán prstenů se vrací do kin, byl oznámen zbrusu nový film

Pokud si rádi vyrazíte do kina na dalšího Pána prstenů, už za pár let dostanete šanci.

Pán prstenů je jednou z nejvelkolepějších fantasy všech dob a právem dodnes baví celé generace fanoušků. Třebaže se nedávný seriál Prsteny moci mezi skalními obdivovateli Tolkienových knih a Jacksonových filmů netěší dobré pověsti, měl natolik dobrou sledovanost, že se pracuje na další sérii. Takže není zase tak překvapivé, že se chystá i nový film.

Čtěte také: Zemřel legendární herec Bernard Hill. Ztvárnil Théodena z Pána prstenů i kapitána Titanicu

Vrátí se oblíbený antihrdina

Oznámil to šéf společnosti Warner Bros. David Zaslav. Na film produkčně dohlédne Peter Jackson, jemuž vypomůžou Fran Walsh a Philippa Boyens, které také píší scénář. V centru dění přitom bude jedna z nejpopulárnějších postav původní trilogie, jíž snadno uhodnete z pracovního – Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.

Ano, Andy Serkis se vrátí jako Glum, a navíc bude film (mimochodem první ze dvou!) režírovat. Herec, jemuž ztvárnění digitálního antihrdiny nadělilo věčnou slávu, se tak po letech znovu sejde s Peterem Jacksonem, který v oficiálním vyjádření neskrývá nadšení: „Je to čest vrátit se do Středozemě s naším dobrým přítelem a spolupracovníkem Andym Serkisem, který s tím mizerou Glumem ještě neskončil! Jako dlouhodobí fanoušci rozsáhlé mytologie profesora Tolkiena jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s Mikem De Lucou, Pam Abdy a celým týmem ve Warner Bros. na dalším velkolepém dobrodružství!“

Oficiální zápletka je zatím pod pokličkou (ale podle románové předlohy se film neobejde bez Aragorna či Gandalfa?), jisté je hlavně to, že studio s Pánem prstenů asi jen tak skončit nehodlá. Už v roce 2023 Warneři oznámili, že uzavřeli dohodu na několik filmů z oblíbeného fantasy světa. Byť je logické, že tvůrci chtějí pracovat na obsahu, který fanoušky dodnes zajímá, je zároveň otázkou, kolik dojení tahle kráva vydrží, než se zhroutí do podobné nastavované kaše jako současné komiksovky či vesmír Star Wars. The Lord of The Rings: The Hunt for Gollum každopádně uvidíme v roce 2026.

Zdroje: Deadline/Variety

Video: Trailer seriálu Pán prstenů: Prsteny moci

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný