22. března 2024 12:45

Nový Nekonečný příběh: Jedna z nejlepších fantasy všech dob se vrací

Oblíbený román Nekonečný příběh od Michaela Endeho ještě v kinech neřekl své poslední fantastické slovo.

Nekonečný příběh byl zfilmován už v roce 1984 pod režijní taktovkou Wolfganga Petersena. Na úspěch filmu navázala dvě pokračování, jeden animovaný seriál, jeden hraný seriál a jeden animovaný snímek. Nová adaptace vzniká pod záštitou společností Michael Ende Productions a See-Saw Films.

Nekonečná série adaptací

Příběh začíná v určitém bodě nešťastného dětství Bastiena Buxe, jenž se před školními šikanátory skryje v antikvariátu. Zde narazí na knihu s názvem Nekonečný příběh, jehož hrdina, válečník Atréju, je pověřen úkolem zachránit říši Fantazie před abstraktní Nicotou. Jak se Bastien začítá do příběhu, začíná se stírat hranice mezi realitou a fantazií, a Bastien se záhy stane součástí příběhu.

Čtěte také: Popelka, tři obří ořechy a polonahý princ. Poznáte české vánoční pohádky od umělé inteligence?

Román byl poprvé vydán roku 1979 a přeložen do 45 jazyků. Producent nového filmu Iain Canning si od restartu franšízy slibuje velké věci. „Součástí kouzla knihy je, že se k tomu můžete vrátit v různém věku a najít nové významy. Je úžasné, že máme příležitost najít novou perspektivu, která nám ty nové významy přinese. Hlavně věříme, že si každá generace zaslouží vlastní cestu do Fantazie.“

Protože je vše zatím jen v přípravách, nejsou známy bližší detaily o tom, jak bude nové zpracování vypadat, případně kolika filmů se dočkáme. Doba nicméně přeje plánování franšíz na několik filmů dopředu, a tak se asi nemusíme bát, že v případě úspěchu zůstane u jednoho filmu. Tvůrci by některé scény rádi natočili v Německu, aby uctili ducha předlohy, zároveň však slibují, že se dočkáme notoricky známých lokací jako Slonovinová věž, Stříbrné hory nebo Bažiny smutku, která v nejednom malém divákovi původního filmu rozproudila palivo pro noční můry.

Zdroje: Variety/Deadline

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný