25. června 2024 13:05

Nejočekávanější horor roku děsí v prvním traileru příchodem upírské legendy

Český trailer hororu Nosferatu.mp4

Nejslavnější z upírů dorazí do kin už o Vánocích. Český divák si počká na začátek příštího roku.

Režisér Robert Eggers proslul mícháním žánrových příběhů s uměleckými postupy, do kterých se mu vždy dařilo obsazovat hvězdné a zajímavé herce – platí to pro snímky Čarodějnice, Maják i Seveřan. Adaptace upírské klasiky s všeříkajícím názvem Nosferatu nebude výjimkou, jak ukazuje i první trailer, kterému dominuje slovo "Přichází!".

Čtěte také: Nejlepší horory 2023: Chcete se bát? Pusťte si nový Vřískot nebo Medvídka Pú

Jedná se o nejzásadnější hororový příběh filmové historie s původním filmem Upír Nosferatu, který vznikl ještě v němé éře roku 1922, tedy před více než sto lety. Podle oficiální synopse nás čeká příběh o posedlém vztahu mezi mladou ženou a děsivým upírem, který se do ní zamiluje, čímž však způsobí nevýslovnou hrůzu.

Snímek, který se natáčel převážně v Česku, ale jediným jasně rozpoznatelným prvkem je použitá silueta plzeňské katedrály sv. Bartoloměje, rozpohybují herci jako Lily-Rose Depp (Ellen Hutter), Bill Skarsgård (kníže Orlok), Nicholas Hoult (Thomas Hutter), Willem Dafoe (profesor Von Franz), Aaron Taylor-Johnson (Friedrich Harding), Emma Corrin (Anna Harding), Simon McBurney (Ťuk) nebo Ralph Ineson (dr. Sievers).

Nosferatu se do českých kin vplíží 2. ledna 2025.

Zdroj: Reactor, The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický