29. září 2023 14:20
Adam Vala

Harry, Ron a Hermiona dojemně reagují na smrt Brumbála aneb slavní herci se loučí s legendou

Daniel Radcliffe, Emma Watson nebo Rupert Grint. Jak hvězdy Harryho Pottera reagovaly na odchod představitele Brumbála?

Je to zhruba den, co svět zasáhla smutná zpráva o smrti britsko-irského herce Sira Michaela Gambona. Ten se objevil v řadě zásadních filmových i divadelních rolí, lidé ho ale znali zejména jako představitele Brumbála ve filmové sérii o Harrym Potterovi. Tam ovšem legendární herec nezapůsobil jen na diváky a fanoušky čarodějnické ságy, ale i na své často o desítky let mladší kolegy, kteří se nyní ke smutné zprávě o odchodu 82letého mentora vyjadřovali postupně na svých sociálních sítích.

Daniel Radcliffe, představitel Harryho, uvedl, že byl Gambon brilantním hercem a naprosto přirozeným talentem.

Emma Watson (Hermiona) poděkovala Siru Michealovi za to, že jí ukázal, jak i takový velikán může být skromným a milým člověkem.

Rupert Grint (Ron) pak napsal, že byl Gambon na place vždycky hřejivou oporou, dokázal ale řadu situací i výborně odlehčit.

Kromě herců se pak ke smrti herce vyjádřila také spisovatelka J. K. Rowling. Ta napsala, že byl Michael báječný muž.

„Michael, milovaný manžel a otec, zemřel pokojně v nemocnici se svou ženou Anne a synem Fergusem po boku. Prodělal zápal plic,“ uvedla rodina krátce poté, co herec zemřel v nemocnici. Zároveň požádala o respektování soukromí.

Sociální sítě následně zaplavily také dojemné vzkazy od fanoušků nejen Pottera, ale i řady dalších jeho rolí. Zejména často se však objevoval symbol hůlky a světla „ /* “, podobně se čarodějové a čarodějky loučily se zesnulými přímo v knihách a filmech.

Zdroj: BBC, People

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný