5. června 2024 18:35

Marvelácká superhrdinka končí s herectvím. Splnila si tak svůj sen

Už nějaký čas se držela v ústraní filmového byznysu, ale až teď všemu dala veřejnou a oficiální podobu.

Čtyřiačtyřicetiletá hollywoodská hvězda Evangeline Lilly oznámila na svém Instagramu působivým způsobem konec kariéry. Nasdílela totiž video z roku 2006 ze zákulisí natáčení seriálu Ztraceni, který pro ni znamenal velký herecký průlom, v němž se však svěřuje, že chce do deseti let před kamerami skončit a věnovat se něčemu jinému.

Čtěte také: Pravá blondýnka se vrací. Diváky čeká seriálový prequel, Witherspoonová prozradila detaily

Termín sice rodačka z kanadského Edmontonu nedodržela, ale svůj sen si nakonec splnila. Ve videu tehdy řekla: „Bojím se to přiznat zbytku hereckého světa, ale v ideálním případě bych za deset let chtěla být v hereckém důchodu, mít rodinu a nějakým dobročinným způsobem ovlivňovat životy lidí.“

Příspěvek doprovodila vysvětlujícím textem: „Jsem dnes naplněna spokojeností a radostí, protože žiji podle své vize. Vzdát se toho, co se zdá tak jednoduchou volbou (bohatství a sláva), může vyvolávat obavy, ale vykročení do své dharmy znamená nahrazení strachu naplněním. Jednou se možná do Hollywoodu vrátím, ale zatím patřím někam jinam. Nastalo nové období a já jsem připravena... a jsem šťastná.“

Podle vyjádření pro magazín Variety se držela v ústraní už tři roky od dokončení práce na marvelovce Ant-Man a Wasp: Quantumania. „Mohu se vrátit zítra, za dva roky nebo nikdy, ale v současné době se aktivně nevěnuji žádné práci v oboru a nejsem k nikomu smluvně vázaná. Svůj čas dělím mezi dobročinnost a psaní,“ uzavřela.

Nejvíce diváků si Evangeline Lilly bude pamatovat díky roli Hope van Dyne ve třech dílech Ant-Mana a Avengers, jako elfskou bojovnici Tauriel z filmové série Hobit nebo už coby zmíněnou Kate Austen v seriálovém fenoménu Ztraceni, který bývá považován za zásadní dílo uvozující éru tzv. quality TV.

Zdroj: Variety, Deadline

Video: Český trailer filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický