30. června 2024 06:05

Nový upíří horor je pořádně děsivý. První trailer ukazuje bizarní konkurenci Drákuly

Trailer k filmu Le Vourdalak

Francouzský horor ukazuje upíří útok na malebnou vesnici. Povídka ruského klasika ožívá ve velmi zvláštní podívané.

Upíří mýtus je poměrně oblíbeným žánrovým motivem po celém světě. Jeden z posledních atmosférických přírůstků jménem Le Vourdalak pochází z Francie a je adaptací hororové povídky ruského spisovatele Alexeje Konstantinoviče Tolstého Vlkodlaci. Hlavním hrdinou příběhu je markýz d’Urfé, který se v maďarských lesích dostane do odlehlé vesnice. K rodině, u níž se ubytuje, se po dlouhých letech vrátí z války její otec. Už to ale dávno není ten člověk, jakým býval. Vlastně už to není vůbec člověk.

Čtěte také: 21 hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Vesnická idyla s nemrtvými v zádech

Původní povídka byla atmosférickou hororovou jízdou a trailer se snaží nezůstat jí nic dlužen. Atmosféru všudypřítomného zla a úpadku hodnot doplňuje přítomnost perfektně vytvořených upírů a skvělých masek. Kontrast napudrovaného markýze a lesů působí stejně křiklavě jako kombinace vesnické idylky s nadpřirozenou hrůzou.

Film vznikl už loni, do americké distribuce jde ale 28. června 2024. O scénář, režii i hlavní roli se postaral Adrien Beau. Jako opozice k jinému letošnímu upířímu kousku, nadcházejícímu remaku klasiky Nosferatu, může Le Vourdalak představovat fajn volbu.

Zdroj: YouTube/Firstshowing

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný