16. ledna 2024 16:20

Adam Sandler letí do vesmíru jako český kosmonaut. V traileru mu dělá společnost obří pavouk

Český trailer sci-fi filmu Kosmonaut z Čech s Adamem Sandlerem

Z čeho si seriál jako Kosmo dělal legraci, to dotáhl Adam Sandler, který jako český kosmonaut míří do vesmíru, aby tam poznal jedno velké tajemství a hlavně sám sebe.

Knížka českého emigranta Jaroslava Kalfaře s názvem Kosmonaut z Čech (Spaceman of Bohemia) se stala nečekaným zámořským bestsellerem a už brzy se dočkáme i její filmové adaptace, která se představuje prvním plnokrevným trailerem. Ukazuje Adama Sandlera jako osamělého českého kosmického průzkumníka Jakuba Procházku.

V průběhu cesty k záhadnému kosmickému jevu poblíž Venuše si uvědomí, že ambici stát se velikánem českých i světových dějin obětoval svůj vztah s manželkou Lenkou (Carey Mulligan), což mu pomáhá odkrýt nečekaný (imaginární?) společník na palubě, mimozemský pavouk Hanuš (namluvil ho Paul Dano). To vše režíruje Johan Renck, který pod tvůrčím dohledem Craiga Mazina (The Last of Us) natočil všech pět dílů oceňovaného seriálu Černobyl.

Přestože film vypustil z názvu "of Bohemia" a zůstalo tedy pouze Spaceman, české reálie si udržel. Navíc se v Česku i natáčel, což je vidět třeba v záběru s použitím typické brutalistní věže ÚTB na pražském Žižkově, přezdívané také jako Mordor či Štrougalova věž.

Domácí herci se dostali jen do menších rolí, ale uvidíme třeba Zuzanu Stivínovou, Mariana Rodena či Petra Papánka, a to boku dalších jmen jako Isabella Rossellini, Kunal Nayyar (Raj z Teorie velkého třesku) nebo Sandlerovy dcery Sunny.

Kosmonaut z Čech vyrazí na svou streamovací vesmírnou pouť už 1. března 2023.

Zdroj: Entertainment Weekly, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný